Elokuvat ja TV-sarjat tulevat Xbox 360:lle

Kaarlo Räihä
7. marraskuuta, 2006 8:49

Xbox 360 on päässyt melkein vuoden ikään, mutta itse pelikonsolin käyttömahdollisuudet paranevat jatkuvasti. Uusin ominaisuus on mahdollisuus ostaa ja vuokrata elokuvia ja TV-sarjoja Xbox Livestä. Microsoft on saanut mukaan TV-yhtiöitä ja elokuvastudioita kuten CBS, MTV, Paramount Pictures, Warner Bros. ja Ultimate Fighting Championship (UFC). 22. marraskuuta alkaen on Yhdysvalloissa saatavissa yli 1 000 tuntia elokuvia ja TV-sarjoja kuten CSI, Survivor (Selviytyjät), Star Trek, South Park, The Ultimate Fighter, The Matrix ja Mission Impossible III (Vaarallinen tehtävä 3). Noin 200 tuntia on HDTV-materiaalia, jonka resoluutio 720p ja video pakattu VC-1 codecilla ja audio on 5.1 surround muodossa. Loput 800 tuntia on SDTV-materiaalia 480p resoluutiolla.
Koska palvelussa materiaalia ei streamata vaan tallennetaan konsolin kovalevylle voi aktiivisille käyttäjille olla luvassa uuden kiintolevyn osto, sillä yksi HD resoluution elokuva vie tilaa 4-6 gigatavua ja sarjat noin 2 gigatavun verran. Xbox 360:n kiintolevyä saa toistaiseksi vain 20 gigatavun kokoisena. Microsoft julkaiseekin suurella todennäköisyydellä pian uuden suuremmalla tallennuskapasiteetilla varustetun kiintolevyn konsolille. Toistaiseksi elokuvat tulevat vain vuokralle ja vuokra-aika on 24 tuntia. TV-sarjoja voi ostaa itselleen ja katseluoikeus on sidottu Xbox Liven -tiliin, eli katselu pitäisi onnistua myös useammalla konsolilla. Palvelun hinnoittelu on vielä julkaisematta. Palvelun julkaisusta muualla maailmassa ei ole tietoa, eikä siitä toimiiko palvelu muualla maailmassa, jos Xbox Liven -tili itsessään on rekisteröity Yhdysvaltoihin.
Microsoft panostaa kunnolla Xbox 360:n tarjontaa, sillä Sonyn Playstation 3 julkaistaan Yhdysvalloissa marraskuun 17. päivä ja Nintendon Wii vastaavasti 19. päivä marraskuuta. Elokuvien ja TV-sarjojen ohella huomiota herättävät HD DVD -asema, Gears of War -peli ja Live Arcade, jonka pelitarjontaan liittyvät myös Atarin klassikot Centipede, Battlezone, Asteroids, Missile Command, Tempest ja Warlords.
Lähteet:
Xbox.com
BetaNews
Gameinfowire

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.