BSA jatkaa taistelua laitonta vertaisverkkojakelua vastaan

Kaarlo Räihä
7. marraskuuta, 2006 7:50

Ohjelmistoyhtiöitä edustava BSA jatkaa taistelua laitonta vertaisverkkojakelua vastaan myös Finreactor-jutun jälkeen. Finreactor-jutussa BSA:ta edusti asianajotoimisto Susiluoto, joka puolusti mm. Adoben, Microsoftin ja Autodeskin tekijänoikeuksia. "BSA tulee jatkossa kiinnittämään enemmän huomiota tällaiseen toimintaan. Toivomme, että hiljalleen ihmiset alkaisivat ymmärtää, mistä laittomassa levityksessä on kyse" sanoi asianajaja Olli Pouttu. Pouttu pitää tärkeänä että Finreactor-jutussa ylläpitäjät katsottiin vastuullisiksi laittomaan ohjelmistojen jakeluun vertaisverkossa. "On tärkeää, ettei kuvitella voivansa laittaa palvelun pystyyn ja sanoa, että muut sen tekijänoikeusloukkauksen tekevät" sanoi Pouttu. Pouttu myös korostaa että ilman bittorrent-palvelimia ei olisi palveluakaan. "Yksittäinen käyttäjä ei olisi pystynyt tekemään mitään ilman, että palvelua olisi tarjottu" jatkaa Pouttu.
Pouttu ei myöskään sulkenut pois uusia oikeusjuttuja, vaikkei Finreactor-juttu ole lopullisesti käsitelty. Varsinkin kun uusi tekijänoikeuslaki ei vaadi enää tekijänoikeusrikoksessa ansiotarkoitusta. Asianomistajien mielestä sakkorangaistukset olisivat olleet kovempia, jos syytetyt olisi tuomittu tekijänoikeusrikoksesta, eikä tekijänoikeusrikkomuksesta. Susiluodon edustaja ei kuitenkaan usko vankeusrangaistuksiin, sillä tekijänoikeusrikoksen enimmäisrangaistus on kaksi vuotta vankeutta.
BSA ei kuitenkaan tuomitse vertaisverkkoja suoraan laittomiksi ja kannustaa niiden lailliseen käyttöön. "BSA:n kanta vertaisverkkoihin on yleisesti myönteinen. On valitettavaa, että niitä lähdetään käyttämään väärin" sanoo Pouttu. "Niissä on valtavan paljon potentiaalia laillisessa käytössä" jatkaa Pouttu. Pouttu muistuttaa myös käyttäjän vastuusta ja huomioi erityisesti directconnect-hubien pitäjät. "Nyt on viimeinen hetki miettiä, miten kannattaa toimia. Helpoin tapa on se, että directconnect-hubeja viedään alas vapaaehtoisesti. On nähtävissä, että niitä on ajettu jo alas" sanoo Pouttu.
Lähde:
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.