YouTube poistaa lisää videoita

Kaarlo Räihä
28. lokakuuta, 2006 20:58

YouTuben suosio on noussut varsinkin kaupallisten tahojen keskuudessa sen jälkeen kun Google osti sen. Suurin osa yrityksistä on koittanut joko neuvotella rahakasta sopimusta YouTuben kanssa tai sitten saada yrityksen omat videot poistettua YouTubesta. Jälkimmäistä taktiikkaa seuraa nyt Comedy Central, joka on pyytänyt YouTubea poistamaan Daily Show, Colbert Report ja South Park videoita palvelusta ja YouTube toimi näin. Comedy Centralin päätös on hieman ristiriitainen sillä Jon Stewart ja Daily Shown tuottajat sanoivat aiemmin Wiredin haastattelussa että heille on sama lataavatko käyttäjät nämä videot netistä vai katsovatko TV:stä.
Toinen poistamista vaativa taho on NetResult, joka on vaatinut yli 1 000 urheiluvideon poistamista YouTubesta. NetResult edustaa monia eri urheiluun liittyviä tahoja, mm. Formulat, UEFA jalkapalloilu ja kriketin MM-kisat kuuluvat asiakkaiden materiaaliin. YouTuben lisäksi NetResult on lähettänyt videoiden poistamista koskevan pyynnön myös kymmenelle muulle sivustolle. NetResultin johtaja Christopher Stokes epäilee että nämä videot ovat vain jäävuoren huippu. Ongelmana on kaikkien videoiden etsiminen palveluista ja niiden ilmoittaminen palvelun ylläpitäjille. Toistaiseksi tämä ei onnistu kuin manuaalisesti videoita katsomalla ja tämä vaatii paljon aikaa ja vaivaa.
Tähän mennessä YouTube on poistanut palvelustaan kymmeniä tuhansia videoita, joiden tekijänoikeuksien haltijat ovat tätä vaatineet. Vastaavat toimenpiteet tulevat jatkumaan myös tulevaisuudessa ja tämä saattaa karkottaa osan käyttäjistä muihin videopalveluihin, joissa ei ole yhtä tarkkaa sensuuria. YouTube tulee kuitenkin säilyttämään asemansa ja mahdolliset yhteistyösopimukset tuovat toivottavasti jo poistetut videot pian takaisin.
Lähteet:
NewsCloud
p2pnet
Bloggers Blog

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.