film2home tulee Suomeen

Kaarlo Räihä
25. lokakuuta, 2006 13:49

Hollywood-studio ja viihdeyritys Warner Bros käynnistää film2homen ja Soneran kanssa palvelun, jossa elokuvia ja televisiosarjoja voi ladata laillisesti internetistä. Elokuvia voi vuokraamisen ohella ostaa omaksi, joten palvelu eroaa tämän osalta SF-Anytime palvelusta. Ostetut elokuvat maksetaan luottokortilla. Soneran laajakaista-asiakkaat voivat maksaa elokuvat osana laajakaistamaksua. Ostettavien elokuvien hintataso on kymmenen ja viidentoista euron välissä ja uusien elokuvien hinta aiotaan pitää alhaisempana kuin vastaavien DVD julkaisujen. Elokuvien vuokrauksen hintataso on yhden ja neljän euron välissä.
film2home palvelu vaatii Windows XP tai 2000 käyttöjärjestelmän, vähintään Internet Explorer 6 -selaimen ja Windows Media Player 10 -mediasoittimen.
Valitettavasti palvelusta ei löydy tarkempaa tietoa DRM:stä, ladattavien tiedostojen tiedostokoosta tai käytetyistä video ja audio codeceista. Palvelun kautta ostettuja elokuvia ei todennäköisesti pysty tallentamaan DVD-Video muodossa DVD-levylle, joten katselun suhteen on tyydyttävä tietokoneeseen ja siihen liitettyihin näyttölaitteisiin.
"Olemme työskennelleet tämän eteen yli viisi vuotta, ja olemme ylpeitä voidessamme olla ensimmäinen yritys Suomessa, joka tuo markkinoille laillisen elokuvienlatauspalvelun" julistaa film2homen perustaja Gerard Versteegh.
"Ensimmäisessä vaiheessa, joka on tällä viikolla, julkaisemme noin viisikymmentä eri nimikettä, mutta pyrimme laajentamaan tarjontaa kahteensataan nimikkeeseen vuoden sisällä. Tällä viikolla julkistamme muun muassa elokuvat Harry Potter ja liekehtivä pikari, Batman Begins, Jali ja suklaatehdas, V niin kuin verikosto, Matrix ja Troija" sanoo Lars Håkansson Warner Home Video Nordicista.
Lähde:
ITviikko

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.