Sonyn painostus sulki Lik-Sang.comin

Jari Ketola
24. lokakuuta, 2006 20:39

Konsolilaitteita, -pelejä ja -tarvikkeita Aasiasta ympäri maailmaa välittänyt Lik-Sang.com ilmoitti tänään lopettavansa toimintansa. Lopettamispäätöksen takana on Sony Computer Entertainment Europen (SCEE:n) Lik-Sangia vastaan nostamat lukuisat oikeusjutut, joiden myötä Lik-Sangin toimittamien PSP-konsoleiden myynti on tuomittu laittomaksi Britanniassa.
Sony perustelee harmaatuonnin kitkemistä mm. turvallisuusseikoilla, mutta Lik-Sangin mukaan esimerkiksi PSP-konsoleiden mukana toimitettiin Sonyn alkuperäinen universaali verkkolaite, joka toimii 110-240V jännitteellä ja on varustettu mm. CE-merkinnällä. Todennäköisin syy Lik-Sangin ja muiden harmaatuojien (tai -viejien) painostamiseen on PlayStation 3 -konsolin lähestyvä julkistus. Sony pyrkii kaikin keinoin estämään konsolien pääsyn Euroopan markkinoille ennen konsolin virallista, maaliskuista Euroopan-julkaisua.
Tiedotteessaan Lik-Sang mainitsee nimeltä useita SCEE:n johtohenkilöitä, jotka ovat tilanneet PSP-konsolin heidän kauttaan. GamesIndustry.biz-verkkojulkaisulle antamassaan lausunnossa Sony ihmettelee nimien julkistamista ja pohtii voiko yritykseen, joka julkistaa asiakastietojaan verkossa, ylipäänsä luottaa. Sony myös kiistää Lik-Sangin väitteet siitä, että Sony olisi ajanut yrityksen nurin. Sonyn mukaan Lik-Sang ei ilmaantunut lainkaan jutun käsittelyyn, eikä esittänyt oikeudelle vastinetta Sonyn esittämiin syytöksiin.
Lik-Sangin kautta useat eurooppalaiset saivat hankittua PSP-konsolin etuajassa Sonyn pantatessa eurolanseerausta. PlayStation 3:n hankkiminen voi osoittautua haastavammaksi tehtäväksi. Euroopassa ja Australiassa PS3-konsolia saadaan odotella noin neljä kuukautta (tai 1/3 vuotta) Japania ja Yhdysvaltoja kauemmin.
Lähteet:
Lik-Sang.com:n tiedote
GamesIndustry.biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.