MPAA valistaa partiolaisia

Kaarlo Räihä
22. lokakuuta, 2006 15:25

MPAA (Motion Picture Association of America) on julkaissut lehdistötiedotteen uudesta suunnitelmastaan taistelussa elokuvapiratismia vastaan. MPAA aloittaa yhteistyön Los Angelesin partiolaisten kanssa. MPAA:n tarkoitus on opettaa 52 000 nuorelle partiolaiselle tekijänoikeuden merkitys ja muuttaa heidän asennettaan piratismia kohtaan.
"Yksi tärkeimmistä tavoista taistella piratismia vastaan on kertoa asiasta ihmisille ja tämän yhteistyön Los Angelesin partiolaisten kanssa on tarkoitus kasvattaa ihmisten tietoisuutta piratismista" kertoi MPAA:n toimitusjohtaja Dan Glickman. "Elokuvateollisuudella on suuri merkitys Los Angelesin ja Californian taloudessa, joten on tärkeää suojella sen taloudellisia etuja. Työskentelemällä Los Angelesin partiolaisten kanssa meillä on mahdollisuus kouluttaa uuden sukupolven nuoria siitä miten elokuvia tehdään, miksi elokuvat ovat arvokkaita ja toivottavasti pystymme muuttamaan näiden nuorten asennetta piratismia kohtaan" jatkaa Glickman.
MPAA on jo tehnyt ohjelman, jonka mukaan partiolaisia koulutetaan. Siihen kuuluu mm. väärennettyjen CD ja DVD-levyjen tunnistamista, mietintää siitä miten tekijänoikeudet vaikuttavat talouteen ja yleinen tiedottaminen tekijänoikeusrikkomuksista ja piratismista. Partiolaiset mm. vierailevat elokuvastudioilla ja julkaisevat tiedotteita tekijänoikeuksien tärkeydestä. "On todella hienoa että voimme tehdä yhteistyötä MPAA:n kanssa ja että voimme tarjota 52 000 nuorelle partiolaiselle mahdollisuuden oppimiseen" totesi Los Angelesin partiolaisten tiedottaja Victor Zuniga. "Tämä on hauska tapa nuorille oppia kuinka elokuvia tehdään ja samalla saada heidät arvostamaan elokuvia ja ymmärtämään tekijänoikeuksia" jatkaa Zuniga.
Lähde:
MPAA (PDF)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.