AllofMP3 tarjoaa ilmaista musiikkia ja menetti VISA maksamisen

Kaarlo Räihä
19. lokakuuta, 2006 6:18

Paljon kohua herättänyt AllofMP3.com on aloittanut uuden vaihtoehdon musiikin kuuntelulle. Palvelusta voi nyt ladata ilmaiseksi musiikkia MP3-muodossa. Asiassa on kuitenkin oma koukkunsa, musiikkia voi soittaa vain Music for Masses -palvelua varten kehitetyllä mediasoittimella, joka toimii toistaiseksi vain Windows-käyttöjärjestelmissä, versio Mac OS X:lle on luvattu muutaman viikon sisällä. Kappaleita voi kuunnella vain yhdellä koneella kerrallaan ja kappaleiden siirtäminen kannettaviin mediasoittimiin ei onnistu. Tarkoituksena on houkutella kuluttajia ostamaan kappaleet, jolloin nämä rajoitukset eivät enää päde. Myöhemmin mediasoittimeen tulee vielä mainoksia, joiden on tarkoitus kattaa palvelun kulut.
AllofMP3.com on kokenut myös tappioita kansainvälisen ääniteteollisuuden painostuksen alla. Luottokorttiyhtiö VISA lakkasi nimittäin käsittelemästä AllofMP3.com:in maksuja, eli VISA:lla maksaminen ei enää toimi palvelussa. "Tekijänoikeudellisista syistä emme voi enää hyväksyä VISA:lla maksamista" sanoi VISA:n kansainvälinen tiedottaja Simon Barker. "Tämä päätös noudattaa uutta Venäjän tekijänoikeuslakia ja kansainvälisiä lakeja" jatkoi Barker.
Uusi mahdollisuus ladata ja kuunnella musiikkia ilmaiseksi tulee todennäköisesti kasvattamaan painostusta Venäjää kohtaan sulkea koko palvelu. Palvelun erittäin alhainen hintataso on kerännyt palveluun yli viisi miljoonaa asiakasta ja uusia asiakkaita tulee noin 5 000 ihmisen kuukausivauhdilla. Internetin kautta tapahtuva kauppa ei kuitenkaan tunne rajoja, joten kiistan aiheena on ollut se että saako AllofMP3.com myydä musiikkia Venäjän ulkopuolelle. Kansainväliset lait eivät tätä salli, mutta AllofMP3.com ei ole markkinoinut palveluaan ulkomailla, eikä sillä ole toimipisteitä Venäjän ulkopuolella, joten palvelun haastaminen oikeuteen on hankalaa. Venäjällä AllofMP3.com maksaa 15 % tuloistaan tekijänoikeuskorvauksina ROMS:ille (Russian Multimedia and Internet Society), joka takaa sen että palvelu on laillinen Venäjällä.
Lähteet:
p2pnet.net
International Herald Tribune

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.