FM-nauhoitusmahdollisuus katoaa Creativen mediasoittimista

Kaarlo Räihä
18. lokakuuta, 2006 15:42

Creative on joutunut taipumaan ääniteollisuuden painostuksen alla ja poistaa tämän vuoksi FM-radion nauhoitusmahdollisuuden Zen MicroPhoto ja Zen Vision:M soittimistaan. Uusin firmware-päivitys poistaa soittimista tämän nauhoitusmahdollisuuden, mutta tuo myös tuen Audible Type 4 audiotiedostoille ja parantaa hiukan soittimen käyttöliittymää. Firmwaren asentaminen soittimiin ei ole pakollista käyttäjän toimesta, mutta tehtaalta tulevat soittimet tulevat sisältämään uuden firmwaren.
Ääniteteollisuus on painottanut että radion nauhoittaminen laskee CD-levyjen myyntiä ja on tämän takia koittanut estää Yhdysvalloissa digitaalisten radioasemien nauhoitusmahdollisuuden. RIAA haastoi samasta syystä myös XM Satellite Radion oikeuteen keväällä, syyttäen heitä tekijänoikeusrikkomuksista, koska heidän myymillään radioilla voi tallentaa kuunneltavan kappaleen ja kuunnella sen uudelleen myöhemmin.
Creative ei ole itse kommentoinut asiaa, eikä se myöskään firmware-päivityksen kuvauksessa perustele mitenkään FM-nauhoitusmahdollisuuden poistamista. Nähtäväksi jää tekevätkö muut kannettavien mediasoitinten valmistajat samankaltaisen "äänettömän" ratkaisun asian suhteen.
Lähteet:
DailyTech
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.