McDonald'sin palkintona MP3-soittimia, kaupan päälle troijalainen (päivitetty)

Kaarlo Räihä
17. lokakuuta, 2006 7:01

Japanin McDonald's jakoi palkintona 10 000 MP3-soitinta, soittimissa on valmiina 10 musiikkikappaletta ja yksi troijalainen. Soittimien mukana tuleva WORM_QQPASS.ADH troijalainen käynnistyy automaattisesti Windowsissa, jos soittimen laittaa tietokoneen USB-väylään kiinni ja USB-laitteiden automaattinen käynnistys on päällä. Troijalainen kopio itseään muille siirrettäville medioille ja koittaa sulkea viruksentorjuntaohjelmia. Se yrittää myös lähettää QQ Instant Messenger ohjelman käyttäjätunnuksia sähköpostilla eteenpäin.
McDonald's on avannut ilmaisen puhelintuen näiden MP3-soitinten vuoksi. Tukeen soittamalla voi vaihtaa oman soittimensa uuteen ja saada apua troijalaisen poistamiseen. Ongelma ei toistaiseksi ole kovin suuri, sillä tietojen mukaan vain seitsemän tietokonetta on saastunut troijalaisesta.
Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun MP3-soittimilla on ongelmia tietoturvan kanssa. Noin vuosi sitten vastaava ongelma vaivasi Creativea, jonka eräissä MP3-soittimissa oli virus.
Päivitys 18.10
Myös eräistä Applen Video iPodeista on löytynyt RavMonE virus, joka toimii Windowsissa. Tähän mennessä on ilmoitettu noin 25 tapausta. Apple myöntää ongelman ja pahoittelee siitä aiheutuvia haittoja. Apple tarjoaa ohjeita viruksen poistamiseen ja suosittelee samalla kaikille Windows tietokoneille virustorjuntaohjelman asentamista.
Kiitos heappille ilmoituksesta.
Lähteet:
F-secure
MikroPC
PC World
News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.