Sony julkaisi ensimmäiset BD-50 Blu-ray elokuvat

Kaarlo Räihä
8. lokakuuta, 2006 8:47

Sony Pictures Home Entertainment julkaisi perjantaina ensimmäiset kaksikerroksisia Blu-ray -levyjä hyödyntävät elokuvat. Nämä kolme elokuvaa ovat Click (Klik!), Black Hawk Down (Isku Mogadishuun) ja Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby. Levyjen suurempi tallennuskapasiteetti on hyödynnetty laittamalla levyille paljon extroja, kuten näyttelijöiden ja tekijöiden kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia jne. Black Hawk Down -levyllä on mukana myös uusi Blu-Wizard ominaisuus, joka mahdollistaa omien soittolistojen tekemisen levyn extroista.
Click tulee kauppoihin lokakuun 10. päivä, Black Hawk Down marraskuun 14. päivä ja Tallageda Nights joulukuun 12. päivä. Alun perin Sony lupasi myös The Bridge on the River Kwai (Kwai-joen silta) elokuvan BD-50 -levyllä vielä tämän vuoden aikana, mutta nähtäväksi mikä on elokuvan kohtalo.
"Kun kuluttajat siirtyvät Blu-rayn teräväpiirtokuvan ja elokuvateatteritasoisen äänen pariin, he haluavat päästä käsiksi mahdollisimman laajaan valikoimaan elokuvia, joissa on mukana extroja ja muuta lisäarvoa tuovaa materiaalia. Yksi tällainen elokuva, jonka kuluttajat haluavat on Ridley Scottin eeppinen sotaelokuva Isku Mogadishuun." sanoi Sony Pictures Home Entertainmentin johtaja David Bishop. "Me olemme ylpeitä siitä että voimme tarjota ensimmäisenä 50GB Blu-ray elokuvia, jotka pystyvät tarjoamaan kuluttajille enemmän sisältöä." jatkaa Bishop.
Lähteet:
High-Def Digest
Macworld UK

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.