Google haluaa ostaa YouTuben

Ilkka Ketola
6. lokakuuta, 2006 20:05

Google haluaisi Internetin suosituimman videoiden levityssivuston YouTuben itselleen, kertoo Wall Street Journal (WSJ). Googlen oma videopalvelu ei ole onnistunut saavuttamaan samaa valtaisaa suosiota kuin YouTube, ja ostolla yhtiö kasvattaisi mukavasti markkinaosuuttaan.
Markkinatutkimusyhtiö Hitwise arvioi elokuussa Google Videon osuuden Yhdysvaltojen online-videomarkkinoista olevan vaivaiset 10 prosenttia, kun YouTuben kautta katseltiin peräti 46 prosenttia videoista. YouTuben kautta katsellaan päivittäin noin 100 miljoonaa videopätkää.
Analyytikoiden arvioiden mukaan yhdistyminen voisi hyödyttää molempia yhtiöitä, jotka molemmat ovat jo itsessään erittäin vahvoja brändejä. YouTube yrittää parhaillaan kehittää keinoja kerätä mainostuloja tehokkaammin ja samalla myös vastata mediayhtiöiden vaatimuksiin karsia tekijänoikeudellista materiaalia pois sivustolta. Kummankin näiden ongelman ratkomiseen Googlella olisi paljon osaamista ja kokemusta. Lisäksi Googlen koko ja asema voisivat muodostua eduiksi tekijänoikeuksien haltijoiden kanssa neuvoteltaessa.
Googlen ja YouTuben neuvottelut ovat vielä hyvin varhaisessa vaiheessa ja voivat kääntyä mihin suuntaan vain. Ostosummaksi on väläytelty noin 1,6 miljardia dollaria. Puheet Googlen ja YouTuben neuvotteluista lähtivät liikkeelle TechCruchin blogista, eikä kumpikaan yhtiö ole vielä virallisesti vahvistanut huhujen paikkansa pitävyyttä.
Lähde:
Wall Street Journal

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.