Sandisk, BestBuy ja Real julkaisevat yhteistyössä musiikkipalvelun

Kaarlo Räihä
5. lokakuuta, 2006 15:46

Yhdysvaltojen suurin kuluttaja-elektroniikan vähittäismyyntiketju BestBuy avaa yhteistyössä Sandiskin ja Realin kanssa uuden musiikkipalvelun, jonka on tarkoitus kilpailla Applen Itunes -musiikkikaupan ja iPod -mediasoittimen kanssa. Palvelu yhdistää siis Realin Rhapsody -musiikkipalvelun ja SanDiskin Sansa e200R -mediasoittimen. Soittimet tulevat myyntiin 15. päivä kuluvaa kuuta BestBuy myymälöihin ja Realin musiikkipalvelu on välittömästi käytössä.
Rhapsody toimii kuukausimaksullisena tilauspalveluna, eli 15 dollarin kuukausimaksulla saa musiikkia ladata ja kuunnella niin paljon kuin haluaa. Sansa e200R -mediasoittimen ostajat saavat "kaupan päälle" kahden kuukauden ilmaisen käyttöjakson Rhapsodyyn. Jos käyttäjä lopettaa tilauksensa ei hän voi enää kuunnella lataamaansa musiikkia. Rhapsodyn kautta voi myös ostaa yksittäisiä kappaleita tuttuun 99 centin kappalehintaan, jolloin käyttäjää ei ole sidottu kuukausimaksuun.
Yhdysvaltojen joulumarkkinat lähestyvät vauhdilla ja tämä näkyykin varsinkin mediasoitinten kohdalla. Apple saakin jouluna ensimmäisen kerran kunnolla vastusta, kun myös Microsoft tuo markkinoille Zune -mediasoittimensa. Koska soitinten ja palveluiden hinnat ja ominaisuudet ovat lähes samalla tasolla on kuluttajilla hankala päätös edessään, mutta iTunesin ja iPodin markkinaosuuden syrjäyttäminen tulee kuitenkin olemaan vaikeaa, jos kilpailijoilta ei löydy todellisia yllätyksiä takataskustaan.
Lähde:
washingtonpost.com
iPodNN

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.