DVD Jon on murtanut Applen Fairplay DRM:n

Kaarlo Räihä
3. lokakuuta, 2006 15:40

Jon Lech Johansen, joka tunnetaan paremmin "DVD Jon" nimellä on nyt onnistunut murtamaan Applen FairPlay DRM -tekniikan. Johansen ei kuitenkaan julkaise tietojaan julkisesti vaan kauppaa yrityksille tekniikkaa, jolla he voivat suojata mediatiedostonsa Fairplay DRM -tekniikalla. Tämän ansiosta yritysten ei tarvitse lisensoida tekniikkaa enää Applelta.
Johansen oli käynyt tapaamassa Applen johtajaa Steve Jobsia yhdessä työtoverinsa Monique Farantzosin kanssa. Jobs oli sanonut että Apple ei aio haastaa Johansenin ja Farantzosin DoubleTwist Ventures yritystä oikeuteen, mutta varoitteli että muut firmat voivat tähän ryhtyä. Johansen itse pitää toimintaansa laillisena, koska hän lisää tiedostoihin DRM -tekniikkaa, ei siis murra tai poista sitä. Todennäköisesti haaste oikeuteen tulee kuitenkin välittömästi Applen tai jonkin muun yrityksen suunnalta, jos tekniikkaa aletaan hyödyntää kaupallisesti. Huhujen mukaan DoubleTwist Venturesilla olisi jo yksi asiakas, joka on lisensoinut uuden teknologian käyttöönsä.
Jos Johansenin idea saa tuulta purjeisiinsa, voi sillä olla negatiivinen vaikutus iTunesin suosioon, mutta se voisi samalla nostaa iPodin ja tulevan iTV:n suosiota ja myyntiä.
Lähde:
GigaOM

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.