Ruotsalaismiehen P2P-oikeudenkäynnin tuomio on kumottu

Kaarlo Räihä
2. lokakuuta, 2006 15:49

Viime vuoden lokakuussa P2P-oikeudenkäynnissä sakkotuomion saaneen ruotsalaismiehen tuomio on kumottu. Valitustuomioistuin totesi että miehen mahdollisesta teosta ei ole tarpeeksi teknisiä todisteita, jotta miestä voisi tuomita. Tämän takia oikeus kumosi aiemmin langetetun tuomion tekijänoikeusrikkomuksesta. Andreas Bawer sai alun perin tuomionsa jaettuaan Hip Hip Hora elokuvaa DC++ P2P-verkossa.
"On vaikea ennustaa tämän päätöksen seuraamuksia" totesi yleinen syyttäjä Chatrine Rudström. "Ajattelin että meillä oli kaikki tarpeellinen todistusaineisto, joten emme tehneet ratsiaa. Eikä ratsian tekeminen ole sallittua tämän tyyppisessä rikoksessa" jatkaa Rudström. Ratsia epäillyn kotiin olisi todennäköisesti antanut paremmat todisteet mahdollisesta rikoksesta, mutta jos näin ei voi tehdä, on elokuva- ja musiikkiteollisuudella todella hankala tehtävä edessään, kun he koettavat seuraavan kerran saada oikeusjuttua aikaiseksi Ruotsissa.
"On hienoa asia että oikeus käsittelee todisteet tarkasti ja on tärkeää että alemmatkin oikeusasteet toimivat näin. Mutta tämä päätös ei merkitse kovinkaan paljoa tiedostonvaihdolle yleisesti. Lähtökohtamme on ettei kenenkään pidä joutua oikeuteen pelkästään sen takia että mahdollistanut muidenkin pääsevän käsiksi kulttuuriaarteisiin" totesi Ruotsin piraattipuolueen Christian Engström.
Lähde:
The Local

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.