Morpheus hävisi oikeudessa

Kaarlo Räihä
1. lokakuuta, 2006 13:52

Morpheus ohjelmaa kehittänyt StreamCast Networks Inc. on todettu syylliseksi tekijänoikeusrikkomuksiin Yhdysvalloissa. Tuomari Stephen Wilson totesi että yrityksen liiketoiminta perustui toimintamalliin, jonka tarkoitus oli tekijänoikeuksien rikkominen. Wilson sanoi myös ettei yrityksellä ollut mitään aikomusta estää tekijänoikeudella suojatun materiaalin välittämistä, vaikka heillä olisi ollut mahdollisuus siihen. StreamCast Networks Inc. miettii kuitenkin valitusta tuomiosta, sillä he eivät omasta mielestään yllyttäneet ohjelman käyttäjiä tekijänoikeusrikkomuksiin. Myöskään ohjelman perimmäisenä tarkoituksena ei ole tekijänoikeuksien rikkominen, vaikka ohjelmaa voi tähänkin käyttää.
"Morpheus on innovatiivinen ja monikäyttöinen ohjelma, jolla on monia laillisia käyttötarkoituksia. Morpheus kuitenkin suosittelee etteivät käyttäjät kopioisi tekijänoikeudella suojattua materiaalia toisilleen ilman lupaa" totesi yrityksen edustaja. StreamCast on ainut yritys, joka jatkoi taistelua oikeudessa korkeimman oikeuden viime vuoden kesällä tekemän päätöksen jälkeen. Päätöksen jälkeen kaikki muut yritykset ovat iskeneet lapun luukulle tai ovat muuttaneet toimintatapojaan, samalla korvaten useita miljoonia dollareita mediateollisuuden edustajille korvauksina tekijänoikeusrikkomuksista.
"Tämä päätös on erinomainen online musiikkimyynnin tulevaisuuden kannalta" sanoi RIAA:n toimitusjohtaja Mitch Bainwol tuomion julistamisen jälkeen. "Yksikään oikeuden päätös ei poista piratismia tai korvaa musiikkiteollisuudelle vuosien saatossa aiheutuneita haittoja, mutta ei ole epäilystäkään etteikö tämän tärkeän päätöksen ansiosta online musiikkikaupalla olisi paremmat pelisäännöt tänään kuin aikaisemmin." jatkoi Bainwol.
Lähde:
Tietokone
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.