Nokialta uusia puhelimia ja yhteistyötä David Bowien kanssa

Kaarlo Räihä
27. syyskuuta, 2006 11:15

Nokia esitteli tänään uusia matkapuhelinmalleja ympäri maailman järjestetyissä Open Studio -tilaisuuksissa.
Ensimmäinen uutuus on N95, josta löytyy mm. uusi kaksoisliukurakenne (eli päällimmäinen taso liikkuu ylös- ja alaspäin, paljastaen näppäimiä alemmasta tasosta), sisäänrakennettu GPS, viiden megapikselin kamera ja WLAN. Puhelimella voi nauhoittaa ja katsella videoita, kuunnella musiikkia, ottaa valokuvia, selailla Internetiä ja lukea sähköpostia.


Nokia N75 -laite on suunniteltu erityisesti Amerikan markkinoille (kilpailemaan Motorolan RAZRin kanssa) ja se on ohut simpukkamalli, jolla voi kuunnella musiikkia, ottaa valokuvia ja selailla Internetiä.


"Nokia Nseries multimediatietokoneet edustavat seuraavaa harppausta henkilökohtaisessa tietokoneen käytössä" sanoi Anssi Vanjoki, joka toimii Nokian Multimedia-toimialaryhmän johtajana. "Kyse ei ole vain siitä, että taskuista löytyy tehokkaita laitteita," jatkaa Vanjoki. "Me tarjoamme myös ainutlaatuisia elämyksiä, joiden avulla ihmisten on mahdollista paneutua intohimoihinsa ja ottaa ne mukaansa minne sitten menevätkin."
Nokia tuo markkinoille myös uudet musiikkiversiot kolmesta Nokia Nseries -puhelimesta: Nokia N70, Nokia N73 ja Nokia N91 8GB. Nämä uudet puhelimet ovat väriltään mustia ja tärkein ominaisuus on uudet pikanäppäimet musiikin hallintaan. N91 8GB -puhelimen kiintolevyn koko on myös kasvanut 8 gigatavuun.
N95 puhelimen pitäisi tulla myyntiin ensi vuoden alussa ja hinnaksi on arvioitu noin 550 euroa. N75 mallin pitäisi ehtiä vielä joulumarkkinoille ja hintaa sillä tulee olemaan noin 300 euroa.
Nokia ilmoitti myös samalla tekevänsä yhteistyötä yli 40 musiikkialan ammattilaisen kanssa mm. David Bowie, kun Nokia avaa uuden musiikkipalvelunsa. Palvelussa käyttäjät voivat seurata mitä musiikkia muut käyttäjät ja musiikkialan ammattilaiset kuuntelevat ja kuunnella näytteitä näistä kappaleista, palvelun käyttö tulee olemaan ilmaista. Palvelun toiminnan pitäisi alkaa lokakuussa Iso-Britanniassa, marraskuussa Australiassa ja muualla maailmassa ensi vuoden aikana.
Lähteet:
Nokia (lehdistötiedote)
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.