Limewire haastaa RIAA:n oikeuteen

Kaarlo Räihä
26. syyskuuta, 2006 10:24

Heinäkuussa RIAA:lta haasteen saanut Lime Group on puolestaan esittänyt oman vastakanteensa RIAA:ta vastaan. Lime Group myöntää että se on kehittänyt ja jaellut Limewire ohjelmaa, mutta muut RIAA:n omassa oikeushaasteessa esittämät syytekohdat se kiistää. Lime Group syyttää samalla RIAA:ta ja musiikkiteollisuutta kilpailulakien rikkomisesta, kuluttajien harhaanjohtamisesta ja muista rikkeistä.
"RIAA päämäärä oli selvä: tuhota kaikkia online musiikinjakelupalvelut, joita RIAA ei omistanut tai hallinnut tai pakottaa kyseiset palvelut yhteistyöhön samalla rajoittaen näiden palveluiden toimintaa, että RIAA voisi hallita digitaalisen musiikin jakelua ja hinnoittelua, aiheuttaen samalla haittaa kuluttajille" ote vastakanteesta. "Tämä oikeusjuttu on vain yksi osa suuresta salaliitosta, jonka tarkoitus on tuhota kaikki innovaatiot, joita oikeuksienomistajat eivät voi hallita ja jotka häiritsevät heidän liiketoimiaan" toinen ote vastakanteesta.
Lime Groupin mahdollisuudet menestyä oikeudessa ovat kuitenkin heikot. RIAA on aikaisemmin voittanut jutut BearSharea, Groksteria, MetaMachinea, Sharman Networksia ja iMeshia vastaan ja nämä firmat ovat joutuneet maksamaan yhteensä yli 200 miljoonan dollarin edestä korvauksia. Vaikka suurin osa jutuista on sovittu oikeuden ulkopuolella, on Limewiren hankala kääntää Groksterin ja StreamCast Networksin luoma ennakkotapaus tai todistaa väitteitään RIAA:n toiminnasta.
Lähteet:
Slyck
Vastakanne (PDF)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.