iTunesin kautta myyty 125 000 Disneyn elokuvaa ensimmäisellä viikolla

Kaarlo Räihä
21. syyskuuta, 2006 7:44

Apple aloitti viime viikolla elokuvien myymisen iTunesin kautta ja menestys on ollut valtaisa. Viikon aikana on myyty yli 125 000 elokuvaa, saavutuksen arvoa nostaa se että myynnissä on vain 75 eri elokuvaa. "Tästä se alkaa" totesi Disneyn pääjohtaja Robert Iger. Disney odottaa saavansa 50 miljoonan dollarin voitot ensimmäisen vuoden aikana elokuvista, joita myydään iTunesin kautta.
Disney aikoo tuoda palveluun lähiaikoina lisää elokuvia ja yhtiö kiittelee palvelun helppoutta ja edullisempia kustannuksia elokuvien levittämisessä verrattuna muihin jakelutapoihin. Disney on myynyt jo lähes vuoden TV-sarjojaan iTunesin kautta, eikä notkahduksia ole näkynyt tavallisen television katselijamäärissä vaikka sarjaa voi seurata myös tietokoneella. iTunesin avulla Disney on saanut jonkin verran lisää katsojia TV-sarjoilleen, erityisesti kolmekymppiset ovat kiinnostuneita iTunesin mahdollisuuksista.
Kaikkien tällä hetkellä iTunesissa myynnissä olevien elokuvien oikeudet omistaa Disney tai jokin sen tytäryhtiöistä. Muut mediafirmat eivät ole päässeet Applen kanssa sopuun palvelun hinnoista. Palvelun suosio saattaa kuitenkin kääntää vastahakoiset mediajätit yhteistyöhön Applen kanssa lähitulevaisuudessa.
Lähteet:
The Washington Post
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.