Syytetty vapautettu syytteistä Finreactor-jutussa

Kaarlo Räihä
20. syyskuuta, 2006 9:08

Tuusulan käräjäoikeus hylkäsi syytteet, jotka koskivat yhtä Finreactor-jutun osallista. Eteläsuomalaista miestä vastaan ei ollut tarpeeksi näyttöä, joten oikeusjuttu kaatui todisteiden puutteeseen. Tämä on ensimmäisen kerta kun Finreactor-jutussa syytetty vapautuu syytteistä. Alun perin mieheltä vaadittiin 20.000 euron tekijänoikeuskorvauksia.
"Levy- ja elokuvayhtiöt ovat luoneet julkisuudessa kuvan, jonka mukaan tuomiot vertaisverkkojutuissa olisivat automaattisia. Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Pelkillä tyhjillä pelottelupuheilla ja väitteillä siitä, että vertaisverkot vähentävät levymyyntiä ei ihmisiä vielä tuomita korvauksiin" kommentoi syytettyä puolustanut oikeustieteen kandidaatti Ville Oksanen.
"Syytetyn oikeusturvan kannalta on äärimmäisen tärkeää saada asiatunteva puolustus ja puolueeton oikeudenkäynti, kun vastassa ovat maailman suurimmat mediayhtiöt. Heillä on varaa hävitä vaikka tuhat oikeudenkäyntiä, mutta väärän tuomion merkitys yksittäisen suomalaisen nuoren miehen taloudelle ja tulevaisuudelle on musertava." kommentoi syytetyn toinen puolustaja oikeustieteen kandidaatti Herkko Hietanen.
Imatralaismiehen kohdalla Finreactor-juttu ei päättynyt yhtä positiivisesti. Mies tuomittiin 420 euron korvauksiin ohjelmistojen laittomasta jakamisesta internetissä. Lisäksi miehen pitää maksaa Microsoftille kolme tuhatta euroa korvauksia, mies menetti myös tietokoneensa valtiolle. Sen sijaan syyte tekijänoikeusrikoksesta ja ansiotarkoituksellisuudesta hylättiin.
Finreactor-jutun käsittely jatkuu ensi viikolla Turun käräjäoikeudessa. Siellä syytettyinä ovat yhdeksän miestä, jotka olivat Finreactorin ylläpitäjiä.
Lähteet:
Tietokone
YLE

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.