Nintendon Wii -pelikonsoli Eurooppaan joulukuussa

Kaarlo Räihä
15. syyskuuta, 2006 14:47

Nintendon uusi Wii -pelikonsoli saapuu Euroopan markkinoille 8. joulukuuta. Hintaa konsolilla on 249 euroa ja pakettiin kuuluu itse konsoli, Wii Remote- ja Nunchuk -peliohjaimet, tarvittavat kaapelit ja Wii Sports peli. Yhdysvalloissa konsoli julkaistaan marraskuun 19. päivä ja hinta on 249 dollaria. Japanissa julkaisu tapahtuu joulukuun toinen päivä ja hintaa konsolilla on 25 000 jeniä eli noin 170 euroa. Erikseen ostettu Wii Remote maksaa 39 euroa, Nunchuk 19 euroa ja Classic pad-ohjain maksaa 19 euroa.
Varmistettuja julkaisupelejä ovat ainakin Wii Sports, Zelda: The Twilight Princess, Red Steel, Rayman Raving Rabbids, Tony Hawk’s Downhill Jam, Super Monkey Ball ja Need for Speed Carbon. Pelien hinnat ovat 49 ja 59 euron välissä. Wii tukee kaikkia GameCube -konsolin pelejä ja sisältää myös internetin avulla toimivan Virtual Console -palvelun, jonka avulla voi ostaa vanhojen konsolien pelejä. Julkaisun aikaan Virtual Consolen valikoimissa on 15 eri peliä, mm. Super Mario World, Legend of Zelda Link to the Past ja Mario 64. Pelit maksetaan Wii Point -pisteillä, NES pelit maksavat 500, SNES pelit 800 ja Nintendo 64 pelit 1000 pistettä. 2000 Wii Point -pistettä maksaa noin 20 euroa. Kolmansien osapuolien Virtual Console -pelien hinnoittelu on vielä avoinna.
Konsoli tarjoaa myös internet-yhteyden omistajille uutis- ja sääpalvelun ja mahdollistaa internetin selaamisen Opera -selaimella, jonka käyttö onnistuu Wii Remote -ohjaimella. Myös valokuvien katsominen ja muokkaaminen onnistuu SD-muistikortilta, mutta DVD-elokuvien toistaminen konsolilla ei onnistu. Käyttäjä voi luoda oman avatarin konsolilla ja tämän voi tallentaa myös Wii Remoteen, jolloin omat tiedot pysyvät mukana myös kavereilla pelatessa, kunhan oma ohjain on mukana. Avatar toimii pelihahmona esim. Wii Sportsissa.
Wiistä löytyy neljä paikkaa GameCuben ohjaimille, kaksi paikkaa GameCuben muistikorteille, kaksi USB 2.0 porttia ja yksi paikka SD-muistikortille. Konsolissa on sisäänrakennettu WLAN, mutta ei RJ-45 ethernet-liitäntää. RJ-45 liitännän saa konsoliin erillisen USB-adapterin avulla. WLAN:in avulla saa internet-yhteyden lisäksi kommunikoitua Nintendon DS käsikonsolin kanssa. Wiistä ei löydy HDTV tukea, vaan laitteen suurin resoluutio on laajakuva 480p ja videota saa ulos komposiitti, s-video ja komponentti ulostulojen avulla. Äänen ulostulo jatkaa vanhaa Nintendo linjaa ja monikanavaäänistä ainoa tuettu vaihtoehto on Dolby Pro Logic II. Toistaiseksi konsolista ei ole tulossa kuin valkoista mallia.


Lähteet:
Pelaajalehti.com
VGGEN.com
IGN
GameSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.