Microsoft julkaisi Zunen ominaisuudet

Kaarlo Räihä
15. syyskuuta, 2006 10:30

Microsoft on julkaissut uuden kannettavan Zune -mediasoittimen tiedot. Soitin sisältää 30 gigatavun kiintolevyn, 802.11b/g standardeja tukevan WLAN-yhteyden, FM-radion, USB 2.0 -liitännän ja 3-tuumaisen LCD-näytön, jonka resoluutio on 320x240 pikseliä. Zunella voi toistaa AAC, MP3 ja WMA musiikkitiedostoja, JPEG kuvatiedostoja ja H.264, MPEG-4 ja WMV videotiedostoja. WLAN:in avulla käyttäjät voivat jakaa musiikkiaan helposti toisille Zunen käyttäjille. Jaetun kappaleen voi kuunnella kolme kertaa kolmen päivän sisällä, jonka jälkeen käyttäjä voi kuunnella kappaleen uudelleen ostamalla sen itselleen. Rajoitus koskee todennäköisesti vain kopiosuojattua musiikkia, kuvien ja kopiosuojaamattomien kappaleiden jakaminen onnistuu ilman rajoituksia.
Värivaihtoehtoina ovat toistaiseksi musta, valkoinen ja ruskea. Soittimen käyttöliittymän ulkoasua voi muokata haluamakseen kuvien avulla ja laitteen kovalevyllä on valmista sisältöä, kuten musiikkia ja musiikkivideoita ainakin DTS, EMI Music, Astralwerks Records, Virgin Records, Ninja Tune ja Playlouderecordings levy-yhtiöiltä. Zune Marketplace tulee tarjoamaan soittimelle ilmaista ja maksullista sisältöä. Todennäköisesti myös kaikki musiikkaupat, jotka myyvät DRM suojattuja WMA audiotiedostoja ovat 100 % yhteensopivia Zunen kanssa.
Soittimen ohella Microsoft tuo markkinoille myös oheislaitteita, jotka ovat yhteensopivia Zunen kanssa. Zune Car Pack helpottaa soittimen käyttämistä autossa, sisältäen mm. FM-virittimen ja autolaturin. Zune Home A/V Pack mahdollistaa Zunen liittämisen kotiteatteriin, sisältäen mm. AV-johdot ja langattoman kaukosäätimen. Zune Travel Pack on tarkoitettu auttamaan soittimen kanssa paljon liikkuvia, sisältää mm. toiset korvakuulokkeet ja kantolaukun. Oheislaitteita ja -tuotteita on tulossa myös muilta valmistajilta kuten Harman Kardon ja Logitech.
Laitteen on tarkoitus tulla Yhdysvaltojen markkinoille jouluksi. Tarkkaa hintaa tai julkaisupäivää ei ole annettu, mutta hintaa soittimella on arvioitu noin 250 dollaria ja julkaisuajankohdaksi marraskuun puolta väliä. Zunen ominaisuudet voivat tulevaisuudessa vielä monipuolistua, sillä Zune ei ainakaan vielä tue Live Anywhere -palvelua, mutta Microsoft on jo luvannut lisätä Zuneen mahdollisuuksia, joiden avulla käyttäjät voivat jakaa toisilleen elämyksiä musiikista.

Lähteet:
Microsoft
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.