Amazon aloitti elokuvien ja TV-sarjojen kauppaamisen internetissä

Kaarlo Räihä
8. syyskuuta, 2006 13:09

Verkkokauppa Amazon.com on aloittanut elokuvien ja TV-sarjojen myymisen ja vuokraamisen uudessa Amazon Unbox -palvelussa. TV-sarjojen myyntihinta noudattaa tuttua 1.99 dollaria per jakso hinnoittelua ja elokuvien myyntihinta vaihtelee 7.99 ja 14.99 dollarin välissä. Elokuvien vuokraus kustantaa 2.99 tai 3.99 dollaria. Vuokrattua elokuvaa voi katselun alettua toistaa seuraavat 24 tuntia. Kaupan tarjonnasta löytyvät mm. hittisarjat CSI: Miami, 24 ja Pako (Prison Break), elokuvia tarjolla on mm. Brokeback Mountain, Silent Hill ja Huhupuhetta (Rumor Has It).
Amazon onnistui neuvottelemaan sopimuksen 20th Century Fox, Fox Searchlight, Paramount, Sony, Universal ja Warner Bros. studioiden kanssa ja TV-yhtiöistä mukana ovat BBC, CBS, Fox., MTV, Comedy Central ja E! Entertainment, mikään sopimuksista ei ole yksinoikeudella, joten harvinaisuuksia tai erikoisuuksia palvelussa tuskin tullaan näkemään.
Unbox käyttää Microsoftin DRM -tekniikkaa, mutta Unbox vaatii tietokoneelle oman Unbox -mediasoittimen, jonka avulla videoiden katselu onnistuu. Ostaja saa tuotteen kahtena versiona, toinen on tarkoitettu tietokoneella katsottavaksi ja toinen kannettavilla mediasoittimilla, joiden tuki rajoittuu toistaiseksi Creativen Zen Vision ja Zen Vision:M, Toshiban Gigabeat S, Archosin AV 500 ja 700 ja iRiverin PMC soittimiin. Videoiden tallentaminen DVD:lle ja katsominen DVD-soittimella ei onnistu.
Lähde:
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.