zCodec on "troijalainen"

Kaarlo Räihä
5. syyskuuta, 2006 15:38

Troijalaisten tavat päästä tietokoneelle monipuolistuvat jatkuvasti. Uusin yrittelijä on zCodec, joka on naamioitunut video koodekiksi. zCodec:in web-sivut mainostavat koodekin ylivoimaisuutta mm. pienemmillä videotiedostoilla, jopa 40% paremmalla kuvanlaadulla ja asennuksen helppoudella. Tietoturvayhtiö Panda on kuitenkin asiasta toista mieltä. Pandan antamassa tiedotteessa todetaan että zCodec suorittaa tiedostoja joita se lataa internetistä, muuttaa DNS asetuksia ja tarkkailee Internet Explorer -selaimen käyttöä.
zCodec:in sivustolla oleva "Therms of use" ei ainakaan vala uskoa koodekin tarkoitusperistä. Ohjelman lisenssiehdoissa mainintaan että ohjelma voi asentaa selaimen työkalupalkin, popup-mainoksia näyttävän ohjelman, kaupallisen kotisivujen hallintaohjelman ja kaupallisen pikaviestimen. Harvat käyttäjät jaksavat lukea ohjelmien lisenssiehtoja niitä asentaessa, joten yllätys voi olla kova kun tietokoneelta löytyy koodekin asennuksen jälkeen myös muita ohjelmia.
zCodec ei ole ainoa, Pcodec vaikuttaa hyvin samanlaiselta ja myös Vodei koodekki on saanut paljon negatiivista huomiota. Käyttäjän täytyykin olla erityisen tarkkana siitä mitä ohjelmia koneelleen nykyään asentaa.
Lähde:
Techworld.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.