Plextorilta laite helppoon CD- ja DVD-levyjen tyhjentämiseen

Kaarlo Räihä
31. elokuuta, 2006 15:58

Plextor tuo markkinoille CD- ja DVD-levyjen tyhjentämiseen tarkoitetun PlexEraser PX-OE100E laitteen, jonka ainut tarkoitus on tehdä poltetuista CD- ja DVD-levyistä lukukelvottomia. Enää ei tarvitse siis naarmuttaa, sahata ja leikata omia levyjä ennen kuin ne uskaltaa kierrättää.
Laite on ympäristöystävällinen, eli se täyttää EU:n asettaman RoHS-direktiivin. Asema polttaa levyillä olevan tiedon laserilla, jolloin vanha tieto ei ole enää luettavissa levyiltä, eikä tiedon palauttaminen pitäisi onnistua edes ammattilaisilta. Tietokonetta ei tarvita, vaan PlexEraser PX-OE100E toimii itsenäisesti, levy vain sisään ja se tyhjentyy automaattisesti. Tämän jälkeen levykelkka aukeaa automaattisesti ja levyn voi viedä tämän jälkeen suoraan kierrätykseen. Mahdollisten virheiden välttämiseksi laitteen levykelkka on oranssi. Normaalista poikkeavan värin pitäisi herättää käyttäjän huomio, jolloin tärkeitä levyjä ei tule laitettua asemaan vahingossa.
Laite pystyy tyhjentämään CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW/DVD-R DL/DVD+R DL formaattien levyjä, jotka ovat halkaisijaltaan 8 tai 12 cm. Dual Layer levyjen (DVD+R DL, DVD-R DL) tyhjentäminen kestää noin 6 minuuttia ja muiden levyjen tyhjentymistä saa odotella noin 3 minuuttia.
Laitteen pitäisi tulla myyntiin syyskuun aikana.


Lähde:
CdrInfo.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.