Cable Ready -merkki auttaa digisovittimen valinnassa

Ilkka Ketola
31. elokuuta, 2006 11:55

Kaapelitelevisioliitto haluaa auttaa hämmentyneitä kuluttajia oikeanlaisen digisovittimen valinnassa. Liiton toimesta kaapeli-tv-verkossa testatut ja testin läpäisseet laitemallit saavat jatkossa kylkeensä Cable Ready -tunnuksen.
Analogisesta televisiosta digiaikaan siirtyessään kuluttaja joutuu selvittämään, kuuluuko hänen taloutensa kaapeli- vai antenniverkkoon. Tämän jälkeen on vielä edessä omassa verkossa toimivan laitteen etsiminen kaupan hyllyltä. Tekniikkaa vieroksuville alan termistö ja lyhenteet voivat olla vaikeaselkoisia ja vaikeuttaa laitteiden hankintaa, joten uusi Cable Ready -merkintä on tervetullut helpotus.
Suomalaisilla on nyt lähes tarkalleen vuosi aikaa siirtyä digiaikaan ennen analogisen verkon pimenemistä. Yli puolet Suomen tv-talouksista kuuluu kaapeliverkkoon, jossa digitaalisten televisiolähetysten seuraamiseen tarvitaan DVB-C-tyypin vastaanotin.
Juuri kaapelitaloudet ovat olleet nihkeimpiä siirtymään digitaalisten lähetysten pariin, ja vasta reilu kolmannes kaapelitalouksista on luopunut analogisista lähetyksistä. Syitä ovat pääasiassa siirtymisen tuoma vähäinen hyöty ja huono laitetarjonta.
Tähän mennessä testattuja laitteita on myynnissä seitsemää eri mallia ja lisää on tulossa syksyn aikana. "Ensisijaisena tavoitteena on auttaa kuluttajaa ostotilanteessa silloin, kun hän hankkii digisovittimen muualta kuin kaapelioperaattorilta. Kun kuluttaja ostaa Cable Ready -merkillä varustetun laitteen, hän voi olla varma, että laite myös toimii kaapeli-tv-verkossa", kertoo Kaapelitelevisioliiton puheenjohtaja Johan Flykt.
Cable Ready -tunnuksella varustetut laitteet on liiton mukaan todettu käytettävyydeltään hyväksi ja ovat lisäksi päivitettävissä automaattisesti kaapeliverkon kautta. Cable Ready -merkintä on rekisteröity tavaramerkki, jonka käyttöä Kaapelitelevisioliitto valvoo. Liiton tiedotteessa ei mainita, kuinka paljon testaaminen mahdollisesti maksaa vai testaako liitto automaattisesti kaikki maahantuotavat laitteet. Laitteiston testauksen hoitaa Labwise Oy.
Hyvä tietolähde eri digisovittimien tutkailuun on myös AfterDawnin laitevertailu-tietokanta, jossa on laitteiden teknisten ominaisuuksien lisäksi käyttäjien kommentteja laitteiden toimivuudesta. Samoin keskustelufoorumeiltamme löytyy varmasti asiantuntevaa, ajantasaista ja puolueetonta infoa laitteesta kuin laitteesta.
Tähän mennessä testatut seitsemän Cable Ready -laitetta ovat Topfield TF5100PVRc, Samsung DCB-B263Z, Handan DVB-C 5000, Handan DVB-C 6000 ja CVC-7800 CX sekä Salora S200C ja S600C. Laitteista pidetään yllä listaa Kaapelitelevisioliiton sivuilla.
Lähde:
Kaapelitelevisioliitto (tiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.