Todisteita tuhonnut tuomittiin P2P-oikeuskäsittelyssä

Kaarlo Räihä
25. elokuuta, 2006 20:16

Arista Records vastaan Tschirhart P2P-tiedostojen vaihtoon liittynyt oikeustapaus Yhdysvalloissa sai päätöksen odotettua nopeammin, kun tuomioistuin totesi että Tschirhart oli tuhonnut käsittelyn kannalta tärkeitä todisteita. Tschirhart oli tyhjentänyt kiintolevynsä kaksi kertaa ennen sen luovuttamista käsittelyä varten. Myös tyhjennykseen käytetty ohjelma oli poistettu levyltä. Syytetty ei kieltänyt levyn tyhjentämistä, mutta vetosi siihen että toisella kerralla levyn tyhjentämisen oli tehnyt kiintolevyn eheyttämiseen tarkoitettu ohjelma.
Kiintolevyn puhdistaminen ei kuitenkaan onnistunut aivan täydellisesti vaan asiantuntijat saivat levyltä kaivettua syytetyn käyttämän ugotburnedby21 käyttäjätunnuksen, jota hän käytti iMesh P2P-ohjelmassa. Levyltä löytyi myös osia iMesh ja BearShare P2P-ohjelmista ja C:My Downloads kansiosta löytyi ladattujen musiikkitiedostojen nimiä.
Tämän seurauksena Arista Records vaati oikeudelta että Tschirhart tuomitaan kovimman mahdollisimman tuomion mukaan, koska hän oli tuhonnut oikeudenkäynnin kannalta kriittisiä todisteita. Oikeus suostui vaatimukseen ja Arista Recordsilla on 30 päivää aikaa toimittaa vahingonkorvausvaatimus oikeudelle. Arista Recordsin mukaan Tschirhartin kiintolevyllä oli ainakin 200 Arista Recordsin tekijänoikeuksien alaista kappaletta, joita hän jakoi P2P-verkoissa. Suurin korvaussumma yksittäisestä kappaleesta on 150 000 dollaria ja pieninkin korvaussumma on 750 dollaria kappaleelta Copyright Act lain mukaan.
Lähteet:
InternetCases.com
Oikeuden päätös (PDF-muodossa)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.