The Yankee Groupin mielestä PS3 voittaa

Kaarlo Räihä
19. elokuuta, 2006 19:34

Tutkimusyhtiö The Yankee Group on päätynyt uusimmassa tutkimuksessaan siihen lopputulokseen, että Sonyn Playstation 3 pelikonsoli päihittää Microsoftin Xbox 360 ja Nintendon Wii pelikonsolit vuonna 2011. Tänä aikana PS3 on myynyt Pohjois-Amerikan markkinoilla noin 30 miljoonaa kappaletta ja sen hallussa olisi noin 44% uuden sukupolven markkinoista. Xbox 360:n vastaavat luvut olisivat 27 miljoonaa pelikonsolia ja 40% markkinoista ja Wiin osuus jäisi 11 miljoonaan konsoliin ja 16% markkinoista.
The Yankee Groupin tutkimus kertoo myös että uuden sukupolven konsolien korkea hinta vaikeuttaa konsolien myyntiä ja myynti jäisikin PS2, Xbox ja GameCube-sukupolvea heikommaksi. Uudeksi rahanlähteeksi tuleekin mainonta, joka tulee kasvattamaan rooliaan merkittävästi sekä itse peleissä että peleihin liittyvässä oheistoiminnassa. Myös muun sisällön jakelu internetin kautta suoraan uusille konsoleille kasvattaa osuuttaan tulevaisuudessa.
Kuten olettaa saattaa, eivät kaikki ole pitäneet tutkimusta kovin luotettavana. The Yankee Group ei ole paljastanut menetelmiä millä tai miten tutkimus on tehty ja tutkimus näyttää painottuvan vain Pohjois-Amerikan markkinoille. Sonyn tilannetta ei paranna tieto, jonka mukaan PS3 konsolin valmistusta ei olisi vielä edes aloitettu. Marraskuussa tapahtuvalle julkaisulle odotettiin alunperin noin kahta miljoonaa konsolia. Tämä tavoite ei kuitenkaan välttämättä täyty, joten on todennäköistä etteivät kaikki halukkaat saa omaa PS3 konsolia heti julkaisun yhteydessä, sama tapahtui myös Xbox 360 julkaisun kanssa.
Lähteet:
Yankee Group
Guardian Unlimited: Gamesblog
Next Generation

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.