Microsoftin Zuneen musiikkivideoita mukaan

Kaarlo Räihä
18. elokuuta, 2006 9:50

Microsoftin tulevassa Zune-mediasoittimessa on valmiiksi mukana musiikkivideoita. Maailman kolmanneksi suurin levy-yhtiö EMI on allekirjoittanut Microsoftin kanssa sopimuksen, joka takaa ainakin 30 Seconds To Mars ja Hot Chip yhtyeiden musiikkivideoiden toimituksen mediasoittimen mukana.
"Apple on ollut tärkeä kumppani digitaalisen musiikin myynnissä ja markkinoinnissa, mutta kaikki hyvin suunnitellut ja rahoitetut kilpailijat ovat vain hyväksi artisteille ja musiikkiteollisuudelle" totesi Virgin Records American varatoimitusjohtajana toimiva Jeff Kempler.
EMI:n sopimus ei ole yksinoikeudella, vaan Microsoft neuvottelee ainakin Universal Musicin kanssa vastaavasta sopimuksesta.
Gizmodo sivusto on myös julkaissut uuden kuvan Zune-mediasoittimesta. Kuva on mustavalkoinen, koska Microsoft on värikoodannut soittimet, jotta mahdolliset kuvien vuotajat olisi helpompi jäljittää. Soittimessa on kuulokkeille magneettinen pidike, jotta kuulokkeiden pitäminen mukana kuljettamisen aikana olisi helpompaa. Soittimessa on FM-radion lisäksi myös FM-lähetin, jonka avulla musiikkia voi toistaa tavallisissa radioissa. FM-lähetin tukee myös RDS-tekniikka, jolloin artistin ja kappaleen tiedot saa näkyviin myös RDS-tekniikkaa tukeviin radioihin.
Soittimen käyttöliittymä muistuttaa Windows Media Centerin vastaavaa ja käyttöliittymästä tulee mahdollisesti muokattava, eli käyttäjä voisi valita esim. omat taustakuvat ja värit. Vaikka Zune-soittimen ohjauspyörä muistuttaa iPod-soittimista tuttua Click Wheeliä, ei Zunen ohjauspyörä ole kuin nelisuuntainen ohjain.

Lähteet:
Reuters.com
Gizmodo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.