BearShare uudistuu

Kaarlo Räihä
17. elokuuta, 2006 10:57

P2P-ohjelma BearShare kokee muutoksia. BearSharen uusi 6.0 beta-versio sisältää uudistuksina mm. kuukausimaksullisen ToGo musiikin latauspalvelun ja mahdollisuudet käyttäjien omiin profiileihin, joissa käyttäjät voivat kertoa itsestään ja siitä millaisesta musiikista he pitävät. Käyttäjät voivat selata muiden profiileja ja näin etsiä samanhenkisiä ihmisiä musiikkimaun perusteella ja mahdollisesti löytää samalla musiikkia josta he itse pitävät.
Ilmainen kuukauden kokeiluaika ToGossa on jo alkanut, jonka jälkeen palvelun kuukausimaksu lähtee juoksemaan. Lopullista kuukausimaksun suuruutta ei ole kerrottu ja kuten kaikki muutkin suuren musiikkipalvelut, myös tämäkin toimii toistaiseksi vain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Palvelusta löytyy 15 miljoonaa musiikkikappaletta, joista 2.5 miljoonaa on ostettavissa olevia kaupallisia kappaleita sekä suurilta että independent levy-yhtiöiltä. Kaupallinen materiaali käyttää Microsoftin DRM-tekniikkaa kappaleiden suojaamiseen, eikä näin ollen toimi esim. iPod-soittimissa.
Tarkoituksena on myöhemmin yhdistää iMesh ja BearShare ohjelmien käyttäjät osittain saman katon alle, jolloin eri ohjelmien käyttäjät voisivat kommunikoida keskenään helpommin.
BearSharen avulla voi myös tilata soittoääniä matkapuhelimeensa. Tämän pitäisi onnistua 55:ssä eri maassa ja ominaisuus on toteutettu yhteistyössä paikallisten matkapuhelinoperaattorien ja sisällöntarjoajien kanssa.
Lähteet:
Reuters.com
Business Wire

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.