YouTube haluaa musiikkivideot tarjontaansa

Ilkka Ketola
16. elokuuta, 2006 16:32

Käyttäjien omien videopätkien levityskanavana maineeseen ponnahtanut portaali YouTube haluaa lisätä musiikkivideot tarjontaansa. Yhtiö on kertonut neuvottelevansa levy-yhtiöiden kanssa videoiden levitysoikeuksista. Videot tulisivat jakeluun mainosrahoitteisina, joten kuluttajalle ne olisivat ilmaisia.
Musiikkivideot toisivat YouTubea sisällöltään lähemmäs valtavirran viihdepalveluita, kuten Yahoota ja iTunesia. Niissä käyttäjä joutuu kuitenkin yleensä maksamaan lataamastaan sisällöstä.
Lisäksi YouTube pyrkii erottumaan MTV:n nettiversioista säilyttämällä yhteisöllisyyden myös musiikkivideoissa. Käyttäjät voisivat lisätä videoita omiin profiileihinsa ja kirjoittaa niistä arvosteluita.
YouTuben videot ovat pääasiassa käyttäjien itse tekemiä, vaikka mukana on jo toki nyt mm. paljon ohjelmapätkiä, mainoksia ja joitain musiikkivideoita. Sivuston kautta katsellaan päivittäin noin 100 miljoonaa videota, mikä vastaa sivuston itsenä mukaan 60 prosenttia koko netin videotoistosta.
Reuters onnistui vahvistamaan, että levy-yhtiöistä ainakin Warner Music ja EMI ovat kiinnostuneita yhteistyöstä YouTuben kanssa, kunhan toimiva liiketoimintamalli saadaan aikaiseksi. Aiemmin levy- ja TV-yhtiöt ovat joutuneet ottamaan YouTubeen yhteyttä, kun sivustolla on ollut luvatta jaossa niiden omistamaa materiaalia.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.