Netistä ostetut elokuvat pian DVD-levylle

Kaarlo Räihä
13. elokuuta, 2006 14:01

Monille internetin kautta ostettavat ja ladattavat elokuvat ovat sisältäneet yhden liian suuren rajoituksen. Niitä on voinut katsella vain tietokoneella tai tietyillä kannettavilla mediasoittimilla. Nyt asiaan on kuitenkin tulossa muutos kun CSS-suojauksen kehittänyt DVD Copy Control Association tuo markkinoille uuden muunnellun CSS-suojauksen, joka mahdollistaa elokuvien tallentamisen DVD-levylle ja levyjen toistamisen tavallisissa DVD-soittimissa.
Tämä mahdollistaa myös kotona tapahtuvan kopioinnin lisäksi erilliset elokuvakioskit, jotka tekevät tuotteen vasta kun asiakas ostaa elokuvan. Eli tietokone tekee levyn vasta kun asiakas on ostanut ja maksanut sen. Tällä tavalla säästetään varastointi- ja logistiikkakuluissa huomattavia summia rahaa. Asiakas voisi myös mahdollisesti esikatsella elokuvia kioskista ennen ostoa.
Näitä kopioituja levyjä ei pysty tietenkään suoraan kopioimaan uudelleen toiselle levylle, tämä tieto lohduttaakin elokuvastudioita, jotka ovat pitkään pelänneet että kotikopioinnin salliminen elokuvapalveluista DVD-levyille kasvattaisi piratismia.
Uusi tekniikka ei kuitenkaan tule ilman omituisuuksia. Kopiointi vaatii uudentyyppisen DVD-levyn ja kopiointi ei onnistu muille levytyypeille. Se että tarvitsevatko kuluttajat uuden DVD-aseman levyjen tekemistä varten ei kerrottu. Suunnitelmissa on myös erillisiä DVD-soittimia, joissa on mahdollisuus ladata ja tallentaa elokuvat suoraan DVD-levylle internet-yhteyden avulla. Tyhjien levyjen hinnoittelusta ei ole vielä kerrottu.
Lähteet:
CNet News
Earthtimes

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.