Microsoft esitteli Xbox 360:n ulkoista HD DVD -asemaa

Ilkka Ketola
10. elokuuta, 2006 5:18

Microsoft esitteli Xbox 360 -konsoliinsa lisävarusteeksi tulevaa ulkoista HD DVD -asemaa DVD Forum -tapahtumassa Los Angelsissa. Laitteen hinnasta ei vielä saatu tarkempaa tietoa, mutta sen lupaillaan olevan markkinoiden edullisimpia HD DVD -asemia.
"Kaikki äänen ja videon käsittely hoidetaan Xboxin sisällä", selvensi Microsoftin Kevin Collins laitteen alhaista hintaa. Hänen mukaansa markkinatutkimukset kertovat, että suurimmalla osalla Xbox 360:n omistajista on jo teräväpiirtotelevisio kotonaan. Heille ulkoinen asema on halpa tapa päästä nauttimaan HD DVD -elokuvista.
GameIndustry.bizin mukaan Xboxin ja ulkoisen aseman tuottama kuvanlaatu on samaa tasoa kuin muiden DVD Forumissa esillä olleiden laitteiden. Microsoft perustelee ulkoista asemaa sillä, että he haluavat antaa kuluttajalle mahdollisuuden valita.
Microsoftin kanssa konsolimarkkinoista taisteleva Sony tuo oman PlayStation 3 -konsolinsa markkinoille marraskuussa. Sony on valinnut eri linjan kuin Microsoft, ja PlayStation-uutuudessa tulee olemaan sisäinen Blu-ray-asema. Blu-ray taas on HD DVD:n kanssa kilpaileva levyformaatti.
Xbox 360:n ulkoisen HD DVD -aseman uskotaan tulevan myyntiin joulumarkkinoille, joten tarkempia hinta- ja ominaisuustietoja on varmasti luvassa pian lisää. Kuvia laitteesta on nähtävissä täällä.
Lähteet:
News.com
GameIndustry.biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.