ASUS tuo markkinoille reitittimen BitTorrent-tuella

Kaarlo Räihä
10. elokuuta, 2006 15:04

ASUS tuo markkinoille langattoman WL-700gE nimellä kulkevan reitittimen, jossa on normaalien verkko-ominaisuuksien lisäksi kiintolevy ja sisäinen BitTorrent-tuki. Eli laitteen voi jättää lataamaan itsekseen haluttuja torrentteja, jolloin tietokonetta ei tarvitse jättää päälle pelkästään latauksien takia. Latauksia voi myös hallita internet-selaimella, joten latauksien tilanteen tarkistaminen onnistuu myös esim. työpaikalta tai koulusta.
Kiintolevy on 160 gigatavun kokoinen ja se käyttää IDE liitäntää. Laite tukee RAID 1 tilaa tietojen parempaa suojaamista levyrikkojen ja muiden laitteistovirheiden varalle. Kiintolevyn vaihtaminen onnistuu myös, mutta osa ohjelmistosta on kiintolevyllä, joten ohjelmisto pitää kopioida myös uudelle kiintolevylle. Kiintolevyyn pääsee käsiksi helposti sekä lähiverkon että internetin kautta, joten laite toimii kätevänä tiedostopalvelimena. BitTorrentin lisäksi laite tukee FTP ja HTTP latauksia. BitTorrent latauksia voi olla päällä yhtä aikaan seitsemän ja tämän lisäksi kymmenen HTTP tai FTP latausta.
Laitteesta löytyy myös kolme USB porttia joihin voi liittää esim. USB-muisteja ja -kiintolevyjä ja jakaa näiden sisällön "nappia painamalla" muille verkon käyttäjille. Myös tulostimien liittäminen onnistuu USB:n avulla ja tulostimien käyttö onnistuu verkkokirjoittimina. Suurin uudistus USB:n suhteen on kuitenkin mahdollisuus käyttää laitteessa USB-webkameroita, jolloin webkamerasta saa tehtyä helposti 24/7 verkossa olevan webkameran.
Laitteessa on tietenkin myös neljä RJ-45 liitäntään langallisia verkkoyhteyksiä varten ja WLAN puolella tuetaan WEP, WPA/WPA2 ja 802.11b/g standardeja. Laitteen ainoa iso miinus on korkea hinta. 499 dollaria on iso raha kotikäyttöön suunnatusta "reitittimestä".

Lähteet:
APC Magazine
ASUS WL-700gE

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.