Nokia tarjoamaan musiikkia puhelimiin

Kaarlo Räihä
8. elokuuta, 2006 14:06

Matkapuhelinjätti Nokia on ostanut musiikin jakeluun keskittyneen Loudeyen. Kaupan arvo on noin 60 miljoonaa dollaria. Nokian tarkoituksena on avata oma musiikkipalvelu matkapuhelimille vuoden 2007 aikana. Aikaisemmin Nokia on tehnyt yhteistyötä Loudeyen kanssa, jonka avulla se on voinut tarjota operaattoreille mahdollisuutta musiikin myymiseen matkapuhelimiin.
Uusi palvelu tulisi kilpailemaan suoraan operaattoreiden lisäksi, myös muiden online musiikkikauppojen kanssa. Yllättäen Nokia on myös tällä hetkellä maailman suurin kannettavien musiikkisoitinten myyjä, sillä se myi yli 15 miljoonaa musiikin toistoon kykenevää matkapuhelinta toisella vuosineljänneksellä. Apple myi samana aikana noin 8.1 miljoonaa iPod-soitinta.
Nokia onkin panostanut vahvasti matkapuhelimiensa musiikintoistoon. Erityisesti 3250 ja N91 puhelinmallit on suunniteltu aktiivisille musiikin ystäville.
Jakeluun saattaa myöhemmin tulla myös videoita, pelejä ja muuta sisältöä. Loudeyella on jakeluoikeudet yli 1.6 miljoonaan kappaleeseen. Myös Microsoft ja Coca-Cola ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä Loudeyen kanssa.
Lähteet:
Reuters
AP

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.