Assembly '06 alkaa tänään

Kaarlo Räihä
3. elokuuta, 2006 7:27

Maailman suurin demo-alan tapahtuma Assembly tulee jälleen. Helsingissä Hartwall Areenalla pidettävä tapahtuma järjestetään nyt viidettätoista kertaa. Paikalla on tuttuun tyyliin sekä pelaajia, demoharrastajia ja muita tietokoneista kiinnostuneita henkilöitä.
Tänäkin vuonna tapahtumaan odotetaan yli 5 000 vierasta ympäri maailmaa. Tapahtuma alkaa tänään torstaina 12.00 ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä. Virallisia kilpailuja on yli 20 sarjassa ja palkintoja jaetaan yli 40 000 euron edestä.
Internet-yhteydet käyttäjille tarjoavat yhteistyössä ZyXEL, Saunalahti ja Eunet. Partyverkon nopeus internettiin on 2 gigabittiä sekunnissa. Muita yhteistyökumppaneita ovat ASUS, Microsoft ja Opetusministeriö.
Tapahtumaa riittää laidasta laitaan. On KODE5:n ja World Gamemaster Tournament:n (WGT) järjestämät Counter-Strike- ja Warcraft 3 -turnaukset, joiden voittajat pääsevät loppuvuodesta Kiinaan mittelemään muita maailman huippuja vastaan. Myös seminaareja on yli 20, aiheina on mm. peliohjelmointia ja myös Star Wreck-elokuvan tekijäkaarti esiintyy Samuli Torssosen johdolla, he kertovat Star Wreck-elokuvan tekemisestä ja paljastavat lisää tietoa tulevista projekteistaan. Myös urheilua voi harrastaa esim. koripallon ja jalkapallon muodossa.
Niille jotka eivät pääse paikanpäälle voi tapahtumia seurata AssemblyTV:n kautta. AssemblyTV näkyy pääkaupunkiseudun kaapeliverkossa Dina-kanavalla ja muualla Suomessa Diggari-kanavalla, tietenkin katsominen myös internetissä onnistuu.
Allekirjoittanut eksyi paikalle ja uutisoi enemmän tapahtumasta paikanpäältä.
Lähde:
Assemblyn lehdistötiedote (PDF)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.