HD DVD ja Blu-ray elokuvien vertailua

Kaarlo Räihä
2. elokuuta, 2006 11:21

High Def Digest sivusto on julkaissut kolme HD DVD ja Blu-ray elokuvien välistä vertailua. Elokuvina ovat Warner Home Videon julkaisemat Training Day, Kiss Kiss Bang Bang ja Rumor Has It... (Huhupuhetta).
HD DVD elokuvien laatu on parempi kaikissa kolmessa elokuvassa, Blu-rayn ongelmaksi tulee toistaiseksi monella studiolla käytössä oleva MPEG-2 video codec, jolle 25 gigatavun Blu-ray-levyn tila ei tunnu riittävän (asia korjaantunee myöhemmin, kun 50 gigatavun Blu-ray-levyjä saadaan markkinoille). Myös Training Day ja Kiss Kiss Bang Bang elokuvissa oli tiputettu tilanpuutteen vuoksi pois uudet Dolby TrueHD ja Dolby Digital-Plus ääniraidat ja kaikissa Blu-ray elokuvissa on vain Dolby Digital ääniraita.
Myös elokuvien kuvasuhde oli hieman kärsinyt siirrossa Blu-ray-levyille (tai kyseessä on "ominaisuus" testissä käytetyllä Samsung BD-P1000 Blu-ray-soittimella). Blu-ray elokuvat olivat värisävyiltään myös tummempia ja Rumor Has It... elokuvassa myös kontrasti oli heikompi kuin HD DVD-versiossa.
Blu-ray elokuvien menut toimivat myös hitaammin kuin HD DVD elokuvien vastaavat ja interaktiivisia ominaisuuksia kuten kirjainmerkkien käyttö ja kuvan zoomaus on poistettu.
Kaikkien elokuvien äänen- ja kuvanlaatu on kuitenkin erinomainen molemmilla formaateilla, joten markkinat tuskin kääntyvät kuvan- tai äänenlaadun takia toisen formaatin eduksi.
Lähde:
High-Def DVD Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.