iTunesiin lisää sarjoja

Kaarlo Räihä
28. heinäkuuta, 2006 11:31

iTunesin tarjonta kasvaa päivä päivältä. Tuorein lisäys valikoimiin on Warner Brothers TV:n televisiosarjat. Kaikkia Warner Brothersin televisiosarjoja ei kuitenkaan tule palveluun vaan listalle ilmestyy klassikko-sarjoja. Ostettavaksi tulee jaksoja sarjoista Frendit, Babylon 5 sekä animaatiosarjoista Kiviset ja Soraset ja Jetsonit. Myös julkaisematon Aquaman sarjan pilottijakso ilmestyy myyntiin. Yksittäiselle jaksolle tulee hintaa 1.99 dollaria.
Sarjat tulevat myyntiin vain Yhdysvaltojen iTunesiin. Tämä asia harmittaa monia iTunesin asiakkaita. Ongelma on koskenut varsinkin monia televisiosarjoja, jotka ovat saatavilla ainoastaan rapakon toisella puolella. Isoillakin yhtiöillä on ongelmia lokalisointien ja lisenssien kanssa. Uusien sarjojen kohdalla nettipalvelut voisivat myös syödä osan paikallisten kanavien katsojamääristä, tosin innokkaimmat sarjan fanit ovat jo katsoneet sarjan kaikki jaksot joko P2P-verkkojen tai DVD-julkaisujen myötä, joten haluttomuus kilpailla P2P-verkkojen kanssa julkaisujen laajuuden suhteen hämmästyttää monia kuluttajia.
"Tämä sopimus sopii täydellisesti yhtiön päämäärään, jonka tarkoituksena on mahdollistaa kuluttajalle tuotteiden saatavuus mahdollisimman monella eri alustalla" kertoo Simon Kenny, joka toimii Warner Brosin digitaalisen jakelun johtajana. Warner Bros on aikaisemmin tehnyt sopimuksia sekä BitTorrentin että Guban kanssa elokuvien ja televisiosarjojen levittämisestä.
Lähteet:
BBC NEWS
Tech Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.