Metallican musiikkia iTunesiin

Kaarlo Räihä
26. heinäkuuta, 2006 21:34

Metallican musiikkia ilmaantuu myyntiin iTunes-palveluun. Aikaisemmin Metallican musiikkia on saanut ostettua netistä vain Metallican omasta LiveMetallica-palvelusta. Palvelussa on tosin ollut myynnissä vain Live-taltiointeja. Nyt kaikki Metallican studioäänitteet pitäisivät ilmaantua iTunesin valikoimiin. Myös ennen julkaisemattomia Live-versioita kappaleista pitäisi tulla myyntiin Kill 'Em All, Ride the Lightning, Master of Puppets ja ...And Justice For All albumeilta.
Metallica on aikaisemmin taistellut rajusti nettipiratismia vastaan. Myöskin bändin asenne musiikin nettilevittämistä kohtaan oli aluksi hyvin negatiivinen. Vuosien saatossa asenne on kuitenkin muuttunut ja nyt LiveMetallica-palvelusta voi ladata myös ilmaiseksi joitain Live-taltiointeja MP3-muodossa. Maksavat asiakkaat löytävät Live-taltiointeja myös häviöttömässä FLAC-muodossa. LiveMetallica toimii ilman DRM-suojauksia, joten se ei jää markkinoille ilman kilpailuvaltteja.
Aluksi kappaleet ilmestyvät vain iTunesin Pohjois-Amerikan markkinoille. Bändillä on omien sanojensa mukaan kädenvääntö menossa ulkomaisten levy-yhtiöiden kanssa, jotta myös muissa maissa päästään ostamaan Metallicaa iTunesin kautta. Syy kappaleiden ilmaantumiseen iTunesiin on markkinoissa. Metallica on huomannut kuinka yhä useammat ostavat musiikkinsa internetistä, joten oli tärkeää he voivat hankkia myös yksittäisiä Metallican kappaleita omakseen. Metallica ajatteli pitkään että yksittäisten kappaleiden myynti "tuhoaa" perinteisen albumimyynnin lähes kokonaan.
Isoista nimistä ainakin vielä The Beatles, ACDC, Radiohead ja Led Zeppelin ovat jättäytyneet pois musiikin myymisestä internetin kautta suurelle yleisölle. Aikaisemmin tänä vuonna myös Red Hot Chili Peppers pisti kappaleensa myyntiin iTunesiin. The Beatles on lähinnä taistellut Applen kanssa oikeudessa omena-logon käytöstä musiikkibisneksessä.
Lähde:
MP3.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.