Yahoo Music tarjoaa musiikkia ilman DRM:ää

Kaarlo Räihä
21. heinäkuuta, 2006 7:09

Yahoo Music tarjoaa Jessica Simpsonin kappaletta A Public Affair MP3-muodossa hintaan 1.99$. Kappaleen hinta on tuplasti kalliimpi verrattuna kilpailijoiden hintoihin, mutta kappale on personoitu eli käyttäjän nimeä käytetään kappaleessa. Nimet on rajattu yleisiin englanninkielisiin etunimiin, joten suomalaisia ominaisuus ei juuri lämmitä.
Tärkeämpi asia on kuitenkin että kappaleen saa omaksi MP3-muodossa ilman mitään rajoituksia, eli kappaleen voi kopioida mihin tahansa MP3-tiedostoja tukevaan kannettavaan musiikkisoittimeen, kuunnella millä tahansa käyttöjärjestelmällä joka tukee MP3-tiedostoja tai polttaa kappaleen CD-Audio-levyksi. Ian Rogers joka toimii Yahoo Musicin keulahahmo on jo kauan ollut DRM-suojauksia vastaan. Hänen mielestä on parempi keskittää energia asiakkaita auttaviin palveluihin kuin heitä häiritseviin.
Tavoitteena olisi tuoda palveluun muitakin kappaleita MP3 muodossa. Rogers kiittelee erityisesti Emusic-palvelua, josta musiikkia saa MP3-muodossa, ilman DRM-suojauksia. Rogers toivoo myös että käyttäjät ostaisivat kappaleen vaikka eivät siitä niin pitäisi, jolloin päättäjät huomaisivat että käyttäjät haluavat musiikkinsa ilman DRM rajoituksia, jolloin myytäväksi tulisi enemmän musiikkia MP3-muodossa. Kappaleiden hinnat olisi myös tarkoitus saada alemmaksi 1.99$ hinnasta lähemmäksi 0.99$ hintaa.
Lähde:
Yahoo! Music Blog

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.