RIAA hävisi oikeudessa äidille

Kaarlo Räihä
14. heinäkuuta, 2006 14:50

Oklahomalainen äiti Debbie Foster on voittanut oikeudenkäynnin, jossa RIAA syytti häntä tekijänoikeusrikkomuksesta. RIAA:n mielestä tekijänoikeusrikkomus tapahtui vuoden 2004 marraskuussa ja heinäkuussa 2005 myös Debbien tyttären nimi ilmestyi syytteeseen. Internet-yhteyttä jonka Debbie Foster maksoi oli RIAA:n mukaan käytetty tekijänoikeussuojattujen tiedostojen jakamiseen. RIAA yritti aluksi sopia tapausta oikeuden ulkopuolella, jolloin Fosterin olisi pitänyt maksaa 5 000$ korvaukset. Foster ei kuitenkaan suostunut maksamaan vaan asia meni oikeuteen.
Oikeudessa Foster vaati että RIAA esittää todisteita, kuten mitä tiedostoja on ladattu ja milloin. RIAA ei kuitenkaan esittänyt mitään todisteita joten Foster vaati pikaista päätöstä (ns. summary judgement-päätöstä) asiasta. RIAA koitti perua syytettä johon oikeus myöntyi. Oikeus kuitenkin määräsi että Debbie voitti jutun ja RIAA:n on korvattava hänen oikeudenkäyntikulunsa. RIAA ei ole kommentoinut asiaa.
Debbier Foster ei ole ainoa äiti joka taistelee oikeuksiensa puolesta. RIAA:n haastelistalla on muitakin äitejä, jotka eivät ole suostuneet sopimaan tapauksiaan. Myös heidän on helppo vaatia samoja todisteita RIAA:lta, nähtäväksi jääkin oliko Fosterilla onnea vai onko RIAA nostanut syytteitä ilman kunnollisia todisteita.
Lähde:
arstechnica.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.