"Puhuva" iPod tulossa

Kaarlo Räihä
9. heinäkuuta, 2006 17:18

Seuraavan sukupolven iPod-soittimen ominaisuudet alkavat paljastua hiljalleen, kun Applen uusin patentti julkaistiin. Uusin innovaatio soittimessa on sen mahdollisuus kertoa kappaleen tiedot puheena. Tämän keksinnön tarkoitus on parantaa soittimen käyttömukavuutta, koska käyttäjän ei tarvitse enää katsella soitinta etsiäkseen oikean kappaleen, vaan hän kuulee missä kohtaa soittolistaa mennään. Ominaisuus tuo myös turvallisuutta liikenteeseen ja työntekoon, kun katsetta ei tarvitse enää ottaa pois tiestä tai tehtävästä työstä.
iPod-soitin ei varsinaisesti sisällä puhesyntetisaattoria, vaan kappaleiden, artistien ja levyjen nimet käännetään puheeksi tietokoneella ja siirretään tiedostojen siirron yhteydessä soittimeen. Kunnollisia puhesyntetisaattoreita ei juuri ole markkinoilla, mutta Apple sanoo kehittäneensä tekniikan, jolla vaikeatkin artistien ja kappaleiden nimet saadaan kuulostamaan luonnollisilta. Mahdollisuutena on myös käyttää julkisuuden henkilöiden ääniä ja tehdä niistä myytäviä paketteja, joilla soittimen omistaja voi personoida soittimensa. Myös erilaisia puhetyylejä on mahdollista käyttää eri musiikkikategorioissa.
Applen saamaa patenttia tullaan todennäköisesti käyttämään myös muissa kannettavissa laitteissa, kuten matkapuhelimissa ja kämmenmikroissa.
Lähde:
Scotsman.com News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.