Blu-ray ja HD DVD -levyjen kopiosuojaus vuotaa

Kaarlo Räihä
8. heinäkuuta, 2006 7:38

Saksalainen tietokonelehti c't on löytänyt mahdollisuuden kopioida molempien uuden sukupolven levyjen videoraidan tietokoneella. Aukko hyödyntää WinDVD-ohjelman kuvankaappaus ominaisuutta, kuvankaappauksen ottaminen onnistuu Print Screen-näppäimellä. WinDVD:n ottamat kuvankaappaukset ovat resoluution ja kuvanlaadun suhteen identtisiä levyllä olevaan videoon nähden. Täten automatisoimalla kuvankaappauksen on koko elokuva tallennettavissa tietokoneen kovalevylle kuvanlaadun kärsimättä lainkaan.
Ihan jokaiselle menetelmää ei voi suositella, sillä tunti 1080p videota 24-bittisinä pakkaamattomina kuvina vie levytilaa noin 672 gigatavua. Videon voi tietenkin pakata kaappauksen jälkeen tai kaapata ja pakata osissa, jolloin tilantarve laskee murto-osaan ja elokuvia voisi levittää myös internetissä. Nähtäväksi jääkin koska ensimmäiset luvattomat kopiot ilmestyvät P2P-verkkoihin.
Testialustana olivat toimineet sekä Sonyn Blu-ray-asemalla varustettu Vaio VGC-RC 204 kotitietokone että Toshiban HD DVD-asemalla varustettu Qosmio G30 kannettava tietokone. Toshiban edustaja myönsi ongelman ja sanoi että se korjataan ohjelmisto- ja ajuripäivityksellä, mutta WinDVD-ohjelmisto ei ole varsinaisesti viallinen, joten sen käyttöä ei todennäköisesti tulla estämään tulevissa Blu-ray ja HD DVD-levyissä vaikka se olisi mahdollista AACS-salausavaimia päivittämällä.
Lähde:
heise Security

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.