Peliguru kritisoi Sonya ylimielisyydestä

Ilkka Ketola
7. heinäkuuta, 2006 10:10

Brittiläisen peliteollisuuden tukipilari, Llamasoftin perustaja Jeff Minter pitää Sonya ylimielisenä PlayStation 3:n kehittelyssä ja hinnoittelussa. Minterin mukaan laite on ylihintainen ja julkaisua varten on varattu liian vähän pelejä, kertoo BBC.
BBC:n uutinen perustuu Edge-pelilehdessä julkaistuun artikkeliin. Sonyn Howard Stringer puolusteli vasta PS3:n korkeaa hintaa sillä, että laite on satsaus tulevaisuuteen.
Suomessa 60-gigatavun kovalevyllä varustetun PS3:n hinta tulee olemaan 599 euroa. Microsoftin Xbox 360 -konsolin 20-gigatavun kovalevyllä varustettu versio maksaa 399 euroa, ja Nintendon tulevan Wii-konsolin hinta on noin 200 euroa.
"Strategiamme on selkeästi riskinen, kuten kaikki uudet keksinnöt, mutta mikäli PS3 lunastaa siihen kohdistetut odotukset, en usko kenenkään olevan huolissaan Xbox 360:n tai Nintendon halvemmista hinnoista", Stringer kommentoi viime kuussa.
Jeff Minter näkee asian toisin: "He (Sony) tuntuvat olevan täysin varmoja että vaikka hinta on huomattavasti muita laitteita korkeampi, ryntäämme me innokkaat kuluttajat laumoittain ostamaan laitetta -- vain siksi, että kyseessä on uusi PleyStation."
Tosin Minteriä tuskin voidaan pitää asiassa täysin puolueettomana, sillä hän on kehittänyt Xbox 360:n mediasoittimessa käytettävän Neon-visualisaattorin.
PlayStation 3 julkaistaan maailmanlaajuisesti tämän vuoden marraskuussa. Korkeasta hinnasta huolimatta analyytikot uskovat, että starttia varten varatut kaksi miljoonaa laitetta myydään välittömästi loppuun. Vuoden loppuun mennessä Sony lupaa toimittaa neljä miljoonaa yksikköä myyntiin.
PS3:ssa on mukana HD-tason Blu-Ray-asema, jonka yhtiö toivoo houkuttavan teräväpiirtoaikaan siirtyviä kuluttajia. Microsoftin Xbox 360 -konsolissa on ainoastaan perinteinen DVD-asema, mutta yhtiö on luvannut toimittaa pian ulkoisia HD-DVD-asemia konsoliaan varten.
Sony on myös satsannut satoja miljoonia euroja PS3:n Cell-prosessoriin varmistaakseen konsolinsa ylivertaisen suorituskyvyn.
Lähde:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.