Microsoftilta kilpailija iPodille

Kaarlo Räihä
7. heinäkuuta, 2006 7:30

Myös Microsoft tuo markkinoille kannettavan musiikkisoittimen. Soittimesta julkaistiin aluksi muutama utuinen mainoskuva, jonka jälkeen huhumylly lähti liikkeelle. Microsoft ei ole virallisesti kommentoinut asiaa. Soitin eroaa pahimmasta kilpailijastaan iPodista WLAN-tuella ja isommalla näytöllä. WLAN:in avulla voi ainakin siirtää musiikkia ja videoita soittimeen ja myös suurella todennäköisyydellä käyttää Live Anywhere palvelua.
Suurimman kohun on kuitenkin aiheuttanut se että käyttäjä voi ladata ilmaiseksi samat kappaleet Microsoftin MSN Music-musiikkikaupasta, jotka hän on jo ostanut iTunes-musiikkikaupasta. Microsoftin pitää kuitenkin maksaa näiden "ilmaisten" kappaleiden kulut omasta pussistaan, mutta tällä menetelmällä saadaan varmasti ihmisiä vaihtamaan iPod-soittimesta ja iTunes-musiikkikaupasta Microsoftin vastaaviin. Nähtäväksi jää lähteekö Apple samalle linjalle iTunesin kanssa ja koskeeko tämä tarjous vain Microsoftin musiikkisoittimen ostajia.
Soittimen olisi tarkoitus tulla markkinoille viimeistään jouluksi. Hinnasta tai laitteen muista ominaisuuksista ei ole vielä tietoa. Musiikkisoittimen ohella myös Windows Mobile-pohjaiset matkapuhelimet ovat saamassa lisäpalveluita, todennäköisesti Live Anywhere palvelun.
Lähteet:
Engadget
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.