The Pirate Bay takaisin Ruotsiin

Kaarlo Räihä
15. kesäkuuta, 2006 8:26

The Pirate Bay palaa takaisin Ruotsiin, muutto Hollantiin jäi siis lyhyeksi. Syyksi mainitaan koti-ikävä. Sivuston tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu palvelimien pystyttäminen useisiin eri maihin, jolloin sivusto toimisi nopeammin ja yhden palvelinryppään alasajo ei sulkisi koko sivustoa. Myös mahdollisia yhteistyökumppaneita tuntuu löytyvän niin yritysten kuin yksityisten henkilöidenkin osalta. Apua olisi tulossa niin palvelimien, internetyhteyksien kuin rahan muodossa.
Itse sivusto kärsii vieläkin toiminnallista ongelmista, joita korjataan mahdollisuuksien mukaan. Osa ongelmista ei liity ratsiaan, vaan ne ovat olleet palvelussa jo aikaisemmin. Ylläpidolla on kuitenkin muitakin töitä kuin sivuston ylläpito, joten parannuksia ja korjauksia ei kannata odotella aivan heti. Tarkoituksena on kuitenkin pitää The Pirate Bay maailman parhaana torrent-sivustona.
Ratsiassa kärsijän rooliin joutuneet yritykset ja yhteisöt ovat toimittaneet korvausvaatimukset Tukholman oikeuskanslerille, korvauksia haetaan Ruotsin valtiolta. Korvausvaatimusten summat vaihtelevat 10 000 ja 200 000 kruunun eli noin 1 000 ja 20 000 euron välillä. Siitä hakivatko kaikki asianosaiset korvauksia ei ole kerrottu.
Lähteet:
The Pirate Bay
The Local

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.