Laiton tiedostojen jakaminen 'hallussa' sanoo RIAA

Kaarlo Räihä
14. kesäkuuta, 2006 11:07

The Recording Industry Association of America (RIAA) johtaja uskoo että laiton tiedostojen jakaminen on nyt "hallinnassa". Lailliset musiikin latauspalvelut ovat kovassa kasvussa ja laittomien palveluiden kasvu on pysähtynyt lähes kokonaan.
"Ongelma ei ole kuitenkaan poistunut" toteaa RIAA:n johtaja Mitch Bainwol. "Mutta me uskomme että digitaalisista latauspalveluista on tullut suuri ja kasvava toimiala ja että laittoman tiedostonsiirron kasvu on pysähtynyt".
Yhdysvaltojen korkein oikeus määräsi viime kesänä, että P2P-palveluita voidaan pitää vastuullisina käyttäjiensä jakamien tiedostojen laillisuudesta. Tämän takia WinMX ja Grokster palvelut lopettivat molemmat virallisen toimintansa, WinMX:n toiminta on myöhemmin jatkunut vapaaehtoisvoimin.
Vaikka monia P2P-palveluita on suljettu niin laiton tiedostojenjako on edelleen erittäin suosittua. BigChampagne joka analysoi ja tilastoi musiikkitiedostojen jakamista toteaa, että tiedostonjakajia on tällä hetkellä noin 10 miljoona, joka on noussut vuoden takaisesta 8.7 miljoonasta. Mutta kasvu tulee hiipumaan koska erilaiset antipiratismikampanjat ja oikeusjutut tuntuvat vaikuttavan ihmisiin. Myös Apple iTunes ja vastaavat muut lailliset palvelut syövät laittoman tiedostojenjaon suosiota.
Vaikka CD-levyjen myynti on ollutkin laskussa uskotaan laillisten musiikkilatausten pitävän musiikin vuosittaisen kokonaismyynnin kasvussa.
Lähde:
USA Today

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.