Blu-ray-soittimet myöhästyvät jälleen

Kaarlo Räihä
13. kesäkuuta, 2006 12:02

Sekä Sony että Pioneer lykkäävät Blu-ray-soittimiensa julkaisua. Pioneer ilmoitti syyksi valmistus- ja yhteensopivuusongelmat. Se ilmoitti samalla myös lopettavansa DVD-soitinten valmistamisen ja keskittyvän pelkästään Blu-rayn tukemiseen. Pioneerin BDP-HD1-soitin julkaistaan todennäköisesti vasta syksyllä. Sony muutti BDP-S1-soittimen julkaisupäiväksi elokuun 15. Mitään syytä myöhästymiselle ei ole annettu.
Myös Samsung BD-P1000-soittimen julkaisu 25. kesäkuuta on joutunut epäilyjen alle. Vaikka Samsung julkaisi noin viikko sitten laitteen ohjekirjan (PDF-muodossa) nettisivuillaan ovat muutamat jälleenmyyjät muuttaneet soittimen myyntipäivän heinäkuulle. Samsungin edustaja Jose Cardona sanoo kuitenkin että kaikki etenee aikataulun mukaan ja soittimien toimittaminen on jo aloitettu jälleenmyyjille. Ensimmäiset Blu-ray elokuvat olisi myös tarkoitus julkaista samaan aikaan Samsungin soittimen kanssa.
Jo aikaisemmin julkaistujen HD-DVD-soittimien myynti on ollut hidasta, samaa oletetaan käyvän Blu-ray-soittimien kohdalla. Soittimet ovatkin tarkoitettu lähinnä edelläkävijöille, joita useiden satojen eurojen/dollareiden hinnat, mahdolliset ongelmat laitteiden kanssa ja pieni määrä saatavilla olevia elokuvia eivät haittaa.
Lähteet:
PCNX.com
GamesIndustry.biz
Video Business Online

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.