Windows Vista Beta 2 julkiseen jakeluun

Kaarlo Räihä
8. kesäkuuta, 2006 7:19

Microsoftin uusin käyttöjärjestelmä Windows Vista, joka tunnettiin myös aikaisemmin Windows Longhorn työnimellä on edennyt ensimmäiseen julkiseen beta-testaukseen.
Kuka tahansa voi siis ladata käyttöjärjestelmän ja asentaa sen tietokoneelle. Lataaminen ja testaaminen on täysin ilmaista, ladattavana on levykuva tai tutummin image joka pitää vielä polttaa DVD-levylle esim. Nero tai Imgburn ohjelmalla. Valmiita asennuslevyjä voi myös tilata Microsoftilta. Beta-testi on kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu edistyneemmille käyttäjille, jotka tietävät beta-testien vaarat ja riskit.
Ladattavana on sekä 32- että 64-bittiset versiot englannin, saksan ja japanin kielillä. 32-bittisen version latauskoko on noin 3.5 gigatavua ja 64-bittisen version noin 4.4 gigatavua. Käyttäjän pitää vielä rekisteröityä koekäyttäjäksi jolloin hän saa sähköpostiin rekisteröintiavaimet, joilla käyttöjärjestelmä toimii kesäkuun ensimmäiseen päivään 2007 asti.
Asennustapoja on kaksi, puhdas asennus eli Windows Vista asennetaan omalle osiolleen tai olemassa olevan Windows XP päivittäminen Vistaksi, jota kannattaa välttää siitä syystä että XP:n palauttaminen ei onnistu kun Vista on asennettu ilman että XP:n asentaa kokonaan uudelleen.
Itse lataamisen voi aloittaa täältä.
Jos Vista on vielä outo ja tuntematon niin kannattaa tutustua kattavaan suomenkieliseen Wikipedia-artikkeliin, josta selviää paljon Vistan sisällöstä ja muutoksista edelliseen XP versioon verrattuna, myös järjestelmävaatimukset löytyvät sieltä.
Lähde: msblog.org

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.