The Pirate Bayn ratsian syyt selvenevät

Kaarlo Räihä
6. kesäkuuta, 2006 8:44

The Pirate Bayn mahdollinen syytelista saattaa kasvaa. Epäilyjen alla on nyt että Pirate Bayn ylläpito olisi syyllistynyt mahdollisesti myös tietomurtoihin. Pirate Bay palveluun liittyvää materiaalia on löytynyt myös muilta kuin Pirate Bayn omilta palvelimilta. Tämän takia myös muut palvelimet takavarikoitiin viime viikon ratsiassa.
Aluksi syyttäjän täytyy saada todisteita että tämä materiaalin laitto muille palvelimille on tapahtunut luvatta ja kyseisen palvelimen omistajan täytyy vielä nostaa asiasta syyte. Mahdollisia tietomurron kohteina olleita palvelimia tai niiden omistajia ei ole julkaistu.
Esitutkintaa johtava syyttäjä Håkan Roswall sanoo myös että Pirate Bay ei ole jakanut tekijänoikeudella suojattua materiaalia, vaan ainoastaan jakanut linkkejä ja tämä on ollut syyttäjän tiedossa. Syytettä tästä koitetaan nostaa todennäköisesti "rikokseen yllyttäminen" nimikkeen alla.
Mitään syytteitä ei kuitenkaan ole vielä asian tiimoilta nostettu, joten spekulointi syytteiden määrästä ja mahdollisista vahingonkorvauksista jatkuu.
Lähteet:
ITviikko
Svenska Dagbladet

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.