PlayStation 3:een piirituki PS2-peleille

Ilkka Ketola
6. kesäkuuta, 2006 8:09

Japanilainen elektroniikkajätti Sony aikoo varustaa vuoden lopulla myyntiin tulevan PlayStation 3 (PS3) -konsolinsa piirisarjalla, joka takaa PlayStation 2 (PS2) -pelien toimivuuden laitteella. Ratkaisu on väliaikainen siihen asti, että tarpeeksi varmatoiminen ohjelmistoemulaatio onnistutaan kehittämään.
Aiemmin Sony on lausunnoillaan viitannut selkeästi siihen, että PS3:n yhteensopivuus vanhempien PlayStation-konsolien kanssa toteutetaan täysin ohjelmistoemulaatiolla. Japanilaisen teknologiaan keskittyneen Ultra One -lehden artikkelissa annetaan kuitenkin ymmärtää, että PS2-pelien pyörittämiseksi konsoliuutuuteen laitetaan mukaan erikoispiirejä. Lehden mukaan PS3:een tulee mukaan PS2:n ohuempaa mallia varten kehitetyt Emotion Engine -prosessorin ja Graphic Synthesizerin yhdistelmäpiiri.
Ylimääräisten piirien lisääminen järjestelmään nostaa laitteen valmistuksesta Sonylle aiheutuvia kustannuksia. Jo valmiiksi kalliiden kustannusten nousu ei kuitenkaan välttämättä heijastu laitteen kuluttajahintaan.
Lehti ilmoittaa nimittäin ratkaisun olevan ainoastaan väliaikainen, kunnes Sonyn insinöörit onnistuvat toteuttamaan tarpeeksi tehokkaan ja varmatoimisen ohjelmistoemulaation. Sonyn ohjelmistoalustan kehitysosaston johtaja Izumi Kawanashi kertoi lehdelle myös, että jo julkistetut PS3:n spesifikaatiot ovat vain perusjärjestelmän runko. Jatkossa myös laajemmat kovalevy- ja verkko-ominaisuuksien parannukset ovat mahdollisia, mutta prosessorin kellonopeus ja muistispesifikaatiot pysyvät ennallaan.
PS3:ssa on mukana myös suuri flash-muisti, jota käytetään käyttöjärjestelmän sekä järjestelmäpäivitysten taltiointiin. Ultra Onen spekulaatioiden mukaan laitteen kovalevyä käytetään ainoastaan multimediasisällön taltiointiin, sillä käyttäjät voivat vaihtaa tilalle minkä tahansa kaupasta hankkimansa kovalevyn.
Sony painottaa myös, että kaikki PS3-mallit kykenevät toistamaan kaikkia PS3-pelejä. Aiemman PlayStation 2:n alkutaipaleella uudemmat laitteet eivät olleet yhteensopivia vanhojen ohjelmien kanssa. PS3 välttää ongelman lataamalla tarvittavat ohjelmistopäivitykset netistä.
Edit: Kuva vaihdettu yleisön pyynnöstä. :-)
Lähde:
Game Daily Biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.